Αίσιο τέλος φαίνεται πως είχε η απαγωγή του αρχιεπισκόπου Χαλεπίου Παύλου και του επισκόπου των Συρορθοδόξων Γρηγορίου, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα της χριστιανικής οργάνωσης «l’Œuvre d’Orient» που επικαλείται συριακές πηγές, οι δυο ιεράρχες απελευθερώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης.

Λίγο μετά τις 19.15, την είδηση πως οι κατά κόσμον Μπούλος Γιαζίγκι και Γιοχάνα Ιμπραήμ αφέθηκαν ελεύθεροι μετέδωσε και το βρετανικό BBC, επικαλούμενο πηγές της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή. Επίσης και το Reuters, μετέδωσε τις δηλώσεις του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη ο οποίος είναι αδελφός του αρχιεπισκόπου Χαλεπίου Παύλου. «Και οι δύο τους είναι στο δρόμο για το πατριαρχείο στο Χαλέπι» φέρεται να δήλωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι δυο ιεράρχες που απήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας, αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «l’Œuvre d’Orient», στις 14.00 το μεσημέρι και τώρα βρίσκονται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ηλία στο Χαλέπι. Παράλληλα, η οργάνωση, έργο της οποίας είναι να βοηθά τις Εκκλησίες της Ανατολής που αντιμετωπίζουν προβλήματα, επεσήμανε στην ανάρτησή της ότι χαιρέτισε την απελευθέρωση των δύο επισκόπων «όμως υπενθυμίζει στις διεθνείς αρχές ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να απελευθερωθούν δύο ιερείς (ένας ελληνορθόδοξος και ένας Αρμένιος καθολικός) οι οποίοι κρατούνται όμηροι εδώ και σχεδόν τρεις μήνες».

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ταυτότητα των απαγωγέων δεν έχει εξακριβωθεί, ωστόσο επικρατέστερο σενάριο είναι να πρόκειται για αντικαθεστωτικούς, καθώς η απαγωγή πραγματοποιήθηκε στην επαρχία του Χαλεπίου και συγκεκριμένα, στην περιοχή Μπαπ Αλ Χάουα, η οποία ελέγχεται από αντικαθεστωτικούς. 

Το δημοσίευμα της «l’Œuvre d’Orient»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης