Στο Ανόβερο βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Mπαράκ Ομπάμα όπου συναντάται με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ προκειμένου να προωθήσουν τις σχέσεις ελεύθερου εμπορίου TTIP ανάμεσα στις ΕΕ και ΗΠΑ, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στη Merkel για τον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης, καθώς όπως σημείωσε η καγκελάριος “βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είναι δύσκολο σε αυτόν τον κόσμο να σηκώνεις τείχη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του, τονίζοντας ότι η πολιτική οδός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να δώσει λύση, που “οδηγεί τη Συρία σε μια κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει όλους τους Σύριους”.

Απαντώντας στην πρόταση του Βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών, ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι “δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη Βόρεια Κορέα, και αν θέλει να τη σεβαστούν θα πρέπει να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για να μειωθούν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στην προώθηση της συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ (TTIP), καθώς έτσι θα μπορούσε η κάθε οικονομία να ενισχυθεί με 100 δισ. δολάρια.

“Αναμφισβήτητα το ελεύθερο εμπόριο έχει βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και έχει εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη στις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό”, σημείωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης