Χάρη στον Λιν-Μάνιουελ Μιράντα, δημιουργό και πρωταγωνιστή της χιπ-χοπ μουσικής παράστασης «Χάμιλτον», ο πρώτος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Αλεξάντερ Χάμιλτον, βιώνει μία ιστορική αναβίωση και τον Ιανουάριο ο οίκος δημοπρασιών της Νέας Υόρκης Sotheby’s θα πουλήσει αρχείο με έγγραφα του Αλεξάντερ Χάμιλτον.

Η δημοπρασία με τίτλο «Αλεξάντερ Χάμιλτον: Ένα σημαντικό αρχείο από επιστολές και χειρόγραφα» περιλαμβάνει τα πάντα: Από προσχέδια ομιλιών του Τζορτζ Ουάσινγκτον έως τις ερωτικές επιστολές μεταξύ του Χάμιλτον και της συζύγου του Ελίζα Σούλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοπρασία είναι η πρώτη του είδους και περιλαμβάνει ντοκουμέντα που διαφυλάχθηκαν από τους απογόνους του Χάμιλτον εδώ και αιώνες.

«Είναι άκρως ασυνήθιστο, αλλά πολύ ευχάριστο, όταν η δημοφιλής αμερικανική κουλτούρα ενημερώνεται τόσο άμεσα από το ιστορικό μας παρελθόν» δήλωσε ο ειδικός του οίκου Sotheby΄s, Σέλμπι Κίφερ.

Εμπειρογνώμονες του οίκου δημοπρασιών κατηγοριοποιούν το αρχείο, ωστόσο περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, ενόψει της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χιπ-χοπ βιογραφία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ενός ορφανού μετανάστη από τις Δυτικές Ινδίες της Καραϊβικής που αναρριχήθηκε και εντάχθηκε στην υψηλή κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, βασίζεται στο βιβλίο-μπεστ σέλερ του Ρον Τσέρνοου.

Ο Αλεξάντερ Χάμιλτον ( 1755 ή 1757 – 1804) στενός συνεργάτης του προέδρου Τζορτζ Ουάσιγκτον ήταν ο πρώτος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ (1789 – 95) και ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος των Φεντεραλιστών. Αγωνίστηκε για την ανάδειξη της χώρας του σε συγκροτημένο κράτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης