Τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας συνάντησε την Δευτέρα η Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία στο Βερολίνο διαμηνύοντας του πως «το Βερολίνο έτοιμο να συζητήσει αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ εάν είναι απαραίτητες».

Φωτογραφία από την χειραψία της Μέρκελ με τον Μακρόν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ταξίδι εκτός των συνόρων του νέου προέδρου της Γαλλίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υποδέχθηκε τον Μακρόν με μία χειραψία, πριν από τελετή υποδοχής με στρατιωτικές τιμές. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί ξανά, κατά την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν.

Μακρόν και Μέρκελ περπατούν μαζί χαμογελαστοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από συνάντησή τους οι δυο τους προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ να τονίζει:

«Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συζητήσει αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ, αν είναι απαραίτητες».

«Η Ευρώπη θα τα πάει καλά μόνο αν υπάρχει μία δυνατή Γαλλία και εγώ είμαι αφοσιωμένη σε αυτό» συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Την ώρα που στην Καγκελαρία πραγματοποιούνταν η συνάντηση μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, που κρατούσαν σημαίες της ΕΕ, της Γαλλίας της Γερμανίας, όπως και ένα πανό με το μήνυμα «Στο όνομα της φιλίας», είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο για να δει τον Μακρόν.

Πλήθος κόσμου περίμενε έξω από την Καγκελαρία τον Μακρόν

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι αντίθετος σε μια αμοιβαιοποίηση των χρεών «του παρελθόντος» στην ευρωζώνη.

Μεταξύ άλλων είπε ότι δεν υπερασπίζεται την ιδέα των ευρωομολόγων ή της αμοιβαιοποίησης των προϋπάρχοντων χρεών στην ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε πως είναι ανοιχτός στην εφαρμογή ενός τέτοιου μηχανισμού για τη χρηματοδότηση μελλοντικών σχεδίων.

Φωτογραφία από την πρώτη συνάντηση Μέρκελ- Μακρόν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης