Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι περιοχών στη Μαύρη Θάλασσα στο νότιο τμήμα της Ρωσίας, οι οποίες επλήγησαν, το βράδυ της Παρασκευής, από μεγάλες πλημμύρες, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι Αρχές έχουν κηρύξει για σήμερα, Δευτέρα, ημέρα πένθους σε όλη τη χώρα για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Κράσνονταρ. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 170, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκειμένου να γλυτώσουν από τα ορμητικά νερά που κατέκλυσαν σπίτια, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Κάτοικοι της πόλης Κριμσκ, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές, κατηγόρησαν ανοικτά τις Αρχές για ολιγωρία, υπογραμμίζοντας ότι οι πλημμύρες οφείλονται σε λανθασμένους χειρισμούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, υπάρχει έντονη φημολογία ότι οι διοικούντες φραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή άνοιξαν τις διόδους διαφυγής του νερού, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί ένα… τσουνάμι 7 μέτρων. Σημειώνεται ότι στην πόλη Κριμσκ εκατοντάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό και νερό, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα για τους πλημμυροπαθείς, οι οποίοι παραμένουν στοιβαγμένοι στα κατά τόπους καταφύγια.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποσχέσεις για αποζημιώσεις

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υποσχέθηκε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους κατοίκους που έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στη διάρκεια της περιοδείας του είχε συνομιλίες με τους τοπικούς αξιωματούχους και στελέχη του Υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αίτια της καταστροφής. Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για… «αργά» αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και για τον σκοπό αυτό έδωσε εντολή για άμεση έναρξη έρευνας.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της περιοχής Κράσνονταρ, Alexander Tkachov, ξεκαθάρισε ότι είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία 70 χρόνια, που συμβαίνει κάτι παρόμοιο σε μια περιοχή, η οποία είναι συνηθισμένη στις πλημμύρες. Εκτιμάται ότι ποσότητα βρόχινου νερού, διάρκειας 30 ημερών, έπεσε μέσα σε ελάχιστες ώρες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης…
Έρευνα κατόπιν εορτής…, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012, 11:19

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης