Στη σύλληψη 18 ανθρώπων προχώρησαν, την Πέμπτη, αστυνομικοί στη Βραζιλία στο πλαίσιο ερευνών για την υπόθεση δολοφονίας ενός ηγέτη φυλής, τον περασμένο Νοέμβριο, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Nisio Gomes, αρχηγός των Γκουαράνι, είχε πέσει νεκρός από τα πυρά ενόπλων στην επαρχία Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, οι οποίοι στη συνέχεια πήραν μαζί τους το σώμα του. Η Αστυνομία παραδέχτηκε τη δολοφονία του, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από την ομολογία ενός ανθρώπου ότι έδωσε ψευδή κατάθεση έχοντας λάβει προηγουμένως χρήματα από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, η οποία φέρεται να ευθύνεται για μαζικές επιθέσεις στα εδάφη που διαμένουν τα μέλη της συγκεκριμένης φυλής.

Εκπρόσωπος των Αρχών ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί δέκα εργαζόμενοι της εταιρείας καθώς και οκτώ ακόμη άνθρωποι, εκ των οποίων οι έξι έχουν στην ιδιοκτησία τους μεγάλες εκτάσεις γης.

Οι Γκουαράνι είναι η φυλή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη Βραζιλία (περίπου 46.000). Κατά καιρούς έχει έρθει σε ανοικτή σύγκρουση με γαιοκτήμονες και αγρότες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τα… «παραθυράκια» του νόμου περί Προστασίας των Δασών προχωρούν σε μεγάλες αποψιλώσεις τροπικών εκτάσεων για τη μετατροπή τους σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Βραζιλία: Αυτόχθονες επιτέθηκαν με βέλη κατά αστυνομικών, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012, 02:30
«Δυσοίωνο» το μέλλον του Αμαζονίου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011, 01:10
Βάφονται «κόκκινα» τα τροπικά δάση του Αμαζονίου, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Μαΐου 2011, 07:32

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης