Στην εκ νέου σύλληψη των Λεοπόλδο Λόπες και Αντόνιο Λεδέσμα, αρχηγών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, προχώρησε το καθεστώς Μαδούρο, όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα.

Ο Λόπες είναι πρώην δήμαρχος του Τσακάο, στα περίχωρα του Καράκας, και είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκτίσει σε κατ’ οίκον περιορισμό το υπόλοιπο της ποινής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως για το θέμα είχε προηγηθεί πολύμηνη διαπραγμάτευση, στην οποία πρωταγωνίστησε ο τέως πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Θαπατέρο.

Εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι έχει συνελήφθη και ο Αντόνιο Λεδέσμα, ο οποίος είναι επίσης δήμαρχος.

Ήδη από το βράδυ που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών για τη Συντακτική Συνέλευση, ο Μαδούρο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε άρση ασυλίας των μελών της Βουλής που τώρα καταργεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τελείωσε το σαμποτάζ της Βουλής, πρέπει να μπει τάξη. Θα υπάρξει άρση ασυλίας για εκείνους τους βουλευτές για τους οποίους πρέπει να γίνει άρση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά της γενικής εισαγγελέως της χώρας, κατηγορώντας την ότι δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει η βία.

«Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε με τη γενική εισαγγελία; Να την αλλάξουμε άμεσα και να πάρουμε τον έλεγχο, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη» είπε την ώρα που οπαδοί του φώναζαν συνθήματα κατά της γενικής εισαγγελέως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης