Σάλος έχει προκληθεί στη Νιγηρία ύστερα από την επίθεση ενόπλων σε αυτοκινητοπομπή μέσα στην οποία επέβαινε ένας επιφανής θρησκευτικός ηγέτης της αφρικανικής χώρας, μετέδωσε το Associated Press.

Ο Εμίρης του Κάνο δεν τραυματίστηκε, ωστόσο είδε μπροστά στα μάτια του να σκοτώνονται δύο σωματοφύλακες του καθώς και ο οδηγός του. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο οι Αρχές υποπτεύονται ενδεχόμενο δάκτυλο της Μπόκο Χαράμ, η οποία ευθύνεται για σειρά παρόμοιων ενεργειών σε εκκλησίες, αστυνομικά τμήματα, υπαίθριες αγορές ακόμα και σχολεία. Στο παρελθόν μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης είχαν σκοτώσει Μουσουλμάνους κληρικούς, οι οποίοι καταφέρθηκαν εναντίον της προσπάθειας που κάνει για επίτευξη αυτονομίας σε περιοχές του Βορρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο al-Haji Ado Bayero χαίρει του σεβασμού μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης στο βόρειο τμήμα της αφρικανικής χώρας, όπου κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο, με αποτέλεσμα η είδηση της απόπειρας δολοφονίας του να προκαλεί σοκ. Ευρισκόμενος για σχεδόν 50 χρόνια στο αξίωμα του εμίρη έχει επανειλημμένα αποφύγει να προβεί σε κάποια τοποθέτηση, η οποία να θεωρηθεί «επιθετική» και «προσβλητική» από την Μπόκο Χαράμ.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2012 στη διάρκεια επιθέσεων, για τις οποίες η συγκεκριμένη ισλαμική σέκτα θεωρήθηκε υπεύθυνη. Σύμφωνα με ακτιβιστικές οργανώσεις, πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2009, όταν και η Μπόκο Χάραμ ξεκίνησε τον ένοπλο αγώνα της.

Διαβάστε επίσης:
Νιγηρία: Επιδρομή ενόπλων σε αστυνομικό τμήμα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 01:18

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης