Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πρόκειται να πραγματοποιήσει από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Νοεμβρίου ο πάπας Φραγκίσκος, έπειτα από πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του προέδρου της επισκοπικής συνόδου.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα μεταβεί διαδοχικά στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την τουρκική πολιτική ηγεσία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία και το Μπλε τζαμί, ενώ θα μετάσχει σε οικουμενική προσευχή στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Ειδικότερα, βάσει του προγράμματος της επίσκεψης που έχει ανακοινώσει το Βατικανό, την Παρασκευή ο πάπας θα βρίσκεται στην Άγκυρα, όπου θα επισκεφθεί αρχικά το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ και εν συνεχεία θα έχει συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακολούθως θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Την Κυριακή, ο ποντίφικας θα εορτάσει την εορτή του Αγίου Ανδρέα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα προχωρήσουν στην υπογραφή κοινής διακήρυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του πάπα στην Τουρκία θα είναι δρακόντεια, εν μέσω της έντασης που έχει πυροδοτήσει στη χώρα η δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Ιράκ και τη Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης