Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς (bypass) υπεβλήθη, την Τρίτη, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο Φεγγάρι.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η πορεία της υγείας του Neil Armstrong χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, με εκπρόσωπο της ομάδας γιατρών που τον παρακολουθεί να αναφέρει ότι η επέμβαση ήταν απαραίτητη καθώς ο διοικητής της διαστημικής αποστολής «Apollo 11» είχε τέσσερις φραγμένες στεφανιαίες αρτηρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Neil Armstrong είχε περπατήσει στο έδαφος της Σελήνης στις 20 Ιουλίου 1969 και την προηγούμενη Κυριακή γιόρτασε τα 82 του γενέθλια.

Ευχές και περαστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της NASA, Charles Bolden, ευχήθηκε μέσω ανακοίνωσης την ταχύτερη ανάρρωση για έναν «πραγματικό ήρωα των Η.Π.Α.».

«Το πρωτοποριακό πνεύμα του Neil είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον βοηθήσει και σε αυτή την περίπτωση», αναφέρει.

Από την πλευρά του ο πρώην αστροναύτης και μέλος εκείνης της αποστολής, Buzz Aldrin, του υπενθύμισε μέσω Twitter την υπόσχεση που έχουν δώσει να είναι παρόντες στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την προσεδάφιση στη Σελήνη (2019).

Ο Εugene Cernan, ο τελευταίος άνθρωπος που περπάτησε στο Φεγγάρι, ανέφερε σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι η σύζυγος του 82χρονου αστροναύτη υποστήριξε πως ο άνδρας της παραμένει ακμαίος και διατηρεί κανονικά επαφή με το περιβάλλον.

Τον Νοέμβριο του 2011 η πολιτική ηγεσία των Η.Π.Α. τίμησε στη διάρκεια ειδικής τελετής τα μέλη της «θρυλικής» αποστολής, απονέμοντάς τους το «Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου», την ύψιστη τιμή για Αμερικανό πολίτη.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Εντοπίστηκαν οι κινητήρες του Apollo-11, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 05:35
Τους τίμησαν… 42 χρόνια μετά!, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 08:15

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης