Οι Η.Π.Α. τίμησαν την Τετάρτη τον Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι πριν από 42 χρόνια. Μέσα σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, ο 81χρονος πρώην αστροναύτης έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου, τη μέγιστη τιμητική διάκριση στις Η.Π.Α., από τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, John Boehner.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον αειθαλή αστροναύτη τιμήθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της ιστορικής αποστολής «Apollo 11», Michael Collins και Buzz Aldrin, καθώς και ο αστροναύτης και πρώην γερουσιαστής John Glenn, ο οποίος ήταν ο πρώτος Αμερικανός που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

«Τιμούμε σήμερα τέσσερις γενναίους και αποφασιστικούς άνδρες. Συνέβαλαν τα μέγιστα για τη βελτίωση της ζωής στη Γη. Αυτό που ξεκίνησαν, καλούμαστε να συνεχίσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο γερουσιαστής Kay Bailey Hutchison, απευθυνόμενος στο ακροατήριο.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο Mark Kelly, επικεφαλής της τελευταίας διαστημικής αποστολής του Endeavour.

Στη δική του ομιλία, ο Neil Armstrong, φανερά αμήχανος, ευχαρίστησε το κοινό, τονίζοντας ότι ήταν πολύ τυχερός που εξερεύνησε τους ουρανούς μαζί με τους τιμώμενους φίλους του, εκπληρώνοντας παράλληλα τα όνειρά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Michael Collins, John Glenn, Buzz Aldrin
 και Neil Armstrong
)

«Ζήσαμε μια εποχή όπου το όνειρο έγινε πραγματικότητα» είπε.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης