Ένα απρόσμενο περιστατικό οδήγησε τη «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να νιώσει έντονη αμηχανία και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν on air σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η κα. Μέρκελ κλήθηκε να εξηγήσει σε ένα κοριτσάκι από την Παλαιστίνη για ποιον λόγο πρέπει να απελαθεί, ωστόσο η δύστυχη ανήλικη δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη πρόσφατα κατά τη διάρκεια εκπομπής της γερμανικής τηλεόρασης με θέμα «η ζωή στη Γερμανία». Σε συζήτηση που είχε η Μέρκελ με μαθητές, κλήθηκε να εξηγήσει στην μικρή Reem γιατί δεν μπορεί να παραμείνει εφ’ όρου ζωής στη Γερμανία.

Το κοριτσάκι της είπε ότι η οικογένειά της αναμένει εδώ και τέσσερα χρόνια να λάβει τη σχετική άδεια για μόνιμη παραμονή στη χώρα. Πρόσθεσε ότι απειλούνται με απέλαση η ίδια και τα μέλη της οικογενείας της, και πως ο πατέρας της δεν μπορεί να εργάζεται για πολύ καιρό ακόμη ως συγκολλητής, έχοντας μόνο προσωρινή άδεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Local, η Καγκελάριος δίστασε για λίγο, πριν δώσει την απάντησή της στη Reem: «Είσαι ένα υπέροχο πλάσμα. Γνωρίζεις ότι στους καταυλισμούς Παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο βρίσκονται πολλές χιλιάδες (άνθρωποι). Εάν πούμε τώρα “μπορείτε όλοι να έρθετε”… είναι κάτι που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου είχε ως αποτέλεσμα η Reem να βάλει τα κλάματα. Τότε η Μέρκελ την πλησίασε, της χάιδεψε τα μαλλιά και της είπε: «Τα πήγες περίφημα».

Απευθυνόμενη στον παρουσιαστή και… απολογούμενη, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ξέρω ότι πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση. Για αυτό προσπαθώ να κάνω την Reem να νιώσει καλύτερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης