Συνολικά 19 άνθρωποι έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια επίθεσης το μεσημέρι της Τετάρτης στο κτήριο της Εθνοσυνέλευσης στην πρωτεύουσα της Τυνησίας και σε χώρο όπου στεγάζεται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της αφρικανικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Συνολικά 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αιματηρής επίθεσης στο κοινοβούλιο της ΤυνησίαςΌπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, περίπου 100 άτομα, η πλειοψηφία εκ των οποίων είναι τουρίστες, βρέθηκαν υπό καθεστώς ομηρίας στο Εθνικό Μουσείο Μπαρντό, όπου ταμπουρώθηκαν δύο ένοπλοι άνδρες. Το μουσείο βρίσκεται πολύ κοντά στο κοινοβούλιο, που αποτελούσε τον πρώτο στόχο των δραστών.

Η Βουλή της Τυνησίας, την ώρα της επίθεσης, συνεδρίαζε και συζητούσε αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο.

Οι δράστες, οι οποίοι φορούσαν στρατιωτική παραλλαγή, απέτυχαν να εισέλθουν εντός του χώρου όπου βρίσκονταν οι βουλευτές, τράπηκαν σε φυγή και βρήκαν καταφύγιο στο γειτονικό κτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, νεκροί είναι 17 τουρίστες, ανάμεσά τους ένας Άγγλος, ένας Ιταλός, ένας Ισπανός και ένας Γάλλος, καθώς και ένας αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των ενόπλων.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων Ασφαλείας ήταν τεράστια. Τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού και περιπολικά της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολίστηκαν σε γειτονικά κτήρια.

Λίγο μετά τις 16.00, όπως ανακοινώθηκε από Τυνήσιο κυβερνητικό αξιωματούχο, η λήξη της κατάστασης ομηρίας και ότι οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί κατά την επιχείρηση σύλληψής τους.

Τρομοκρατική επίθεση

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε αρχικά ότι τουλάχιστον τρεις άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ εντός του μουσείου, όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν αρκετοί τουρίστες.

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπαρντό» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Mosaique FM».

Το μουσείο Μπαρντό διαθέτει μια από τις πλουσιότερες συλλογές σε ψηφιδωτά των ρωμαϊκών χρόνων.

Φωτογραφίες μέσα από το μουσείο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης