Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως ο ηγέτης της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν (Kim Jong-un), αποφάσισε να εκτελέσει την πρώην φιλενάδα του, Χιονγκ Σονγκ-γολ (Hyon Song-wol) λόγω ενός… sex tape στο οποίο πρωταγωνιστεί η τελευταία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «dailymail», ο ισχυρός άνδρας της ασιατικής χώρας καταδίκασε σε θάνατο 12 μουσικούς και χορευτές συμπεριλαμβανομένης και της τραγουδίστριας-χορεύτριας, έχοντας νωρίτερα παρακολουθήσει ένα video, όπου τρεις γυναίκες λικνίζονται στους ρυθμούς του «Aloha Oe», το οποίο ερμηνεύει ο Έλβις Πρίσλεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καπέλα καουμπόι και τα αποκαλυπτικά φορέματα σε συνδυασμό με την κίνηση των γυναικών φαίνεται πως… δοκίμασαν τα ήθη και σκανδάλισαν τα υψηλά κλιμάκια του κυβερνώντος κόμματος στη Β. Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλλήψεις σημειώθηκαν στις 17 Αυγούστου. Οι μουσικοί ήταν μέλη της διάσημης ορχήστρας «Unhasu» και συμμετείχαν στο μουσικό σχήμα «Wangjaesan Light Music Band». Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως στην υπόθεση ενδεχομένως να υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις.

Το video αναρτήθηκε στο YouKu (το κινεζικό YouTube) εν μέσω έντονης φημολογίας πως η Χιονγκ Σονγκ-γολ εκτελέστηκε στις 20 Αυγούστου με τη χρήση αυτόματων όπλων.

Μαζί της φέρονται να βρήκαν τραγικό θάνατο και 11 ακόμη άνθρωποι, οι οποίοι κατηγορήθηκαν πως πρωταγωνίστησαν σε ερωτικές σκηνές, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν στο εξωτερικό. Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της «dailymail», ορισμένοι εξ αυτών κρίθηκαν ένοχοι και για την κατοχή Βίβλου, ενός αναγνώσματος το οποίο θεωρείται απαγορευμένο στη Β. Κορέα.

Το επίμαχο video έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 700.000 views.

Η Πρώτη Κυρία, η «πρώην» και το μωρό

Από την πρώτη στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ-ουν ανέβηκε στην εξουσία, υπάρχει μια έντονη μυστικοπάθεια αναφορικά με την προσωπική του ζωή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γυναίκα του, Ρι Σολ-τζου (Ri Sol-ju), η οποία άρχισε να εμφανίζεται δίπλα στον ισχυρό άνδρα σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από το κυβερνών κόμμα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τελικά, ένα ωραίο πρωινό ανακοινώθηκε ότι οι δυο τους είχαν παντρευτεί μυστικά, ενώ έντονη παραμένει η φημολογία πως είναι γονείς ενός κοριτσιού. Ενδιαφέρον αποτελεί το στοιχείο πως τόσο η Χιονγκ όσο και η Ρι ήταν μέλη του ίδιου συγκροτήματος, γι αυτό και διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η φερόμενη εκτέλεση έγινε με τη συγκατάθεση της «Πρώτης Κυρίας».


(Ο Κιμ Γιονγκ-ουν μετά της συζύγου)

Φήμες αναφέρουν πως ο Κιμ Γιονγκ-ουν συνέχιζε να έχει επαφές με τη Χιονγκ, γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τη γυναίκα του. H 28χρονη τραγουδίστρια φαίνεται να καταδικάστηκε σε θάνατο χωρίς δίκη, πρακτική συνηθισμένη στην απομονωμένη ασιατική χώρα, όπου οι καταγγελίες για κατάφωρη παραβίαση των ατομικών ελευθεριών είναι συνεχείς. Μια από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο αναφέρει πως τα μέλη των οικογενειών των μελλοθανάτων κλήθηκαν να παρακολουθήσουν την εκτέλεση και στη συνέχεια οδηγήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε στρατόπεδα εργασίας.

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν συνάντησε για πρώτη φορά τη Χιονγκ πριν από 10 χρόνια, όταν και επέστρεψε από τις σπουδές του στην Ελβετία. Ωστόσο, ο πατέρας του και τότε ηγέτης της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ (Kim Jong-il) δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του σε αυτή τη σχέση και διέταξε τον γιο του να σταματήσει τις επαφές του με την τραγουδίστρια και χορεύτρια. Η Χιονγκ παντρεύτηκε στη συνέχεια έναν στρατιωτικό και εκτιμάται ότι απέκτησε μαζί του και ένα παιδί.


(Μεγαλεία στην κρατική τηλεόραση για τη Χιονγκ Σονγκ-γολ)

Έγινε ευρύτερα γνωστή για τα… πατριωτικά τραγούδια της, τα οποία προβάλλονταν μέσω της κρατικής τηλεόρασης. Οι στίχοι από τα «Footsteps of Soldiers» (Τα χνάρια των στρατιωτών), «I Love Pyongyang» (Αγαπώ την Πιονγκγιάνγκ), και «We are Troops of the Party» (Είμαστε στρατιώτες του Κόμματος) γέμιζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα με δάκρυα τα μάτια εκατ. πολιτών, όταν υπήρχε κλιμάκωση της έντασης με τη γειτονική Ν. Κορέα και τις Η.Π.Α..

Διαβάστε επίσης:
Όταν ο ηγέτης της Β. Κορέας συνάντησε τον… Rocky, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012, 00:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης