Στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, κυβερνητικά κτίρια και ένα δημοτικό σχολείο έγιναν στόχος χθες Δευτέρα βράδυ ενόπλων της Μπόκο Χαράμ που επιτέθηκαν στην πόλη Μπούνι Γιάντι, στη βορειοδυτική Νιγηρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η χθεσινή επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στην περιοχή της πολιτείας Γιόμπε όπου η Μπόκο Χαράμ είχε σκοτώσει ή κάψει ζωντανούς 59 μαθητές ενός σχολείου τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι ισλαμιστές αντάρτες έφτασαν στην πόλη με έξι ημιφορτηγά και ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού. Αρχικά άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών που βρίσκονταν σε ένα σημείο ελέγχου. Στη συνέχεια κατέστρεψαν ένα αστυνομικό τμήμα, πυρπόλησαν το σπίτι του τοπικού κυβέρνηση καθώς και πολλά κυβερνητικά κτίρια. Οι άνδρες της Μπόκο Χαράμ πυροβόλησαν και εναντίον ενός δημοτικού σχολείου, το οποίο ήταν ευτυχώς άδειο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες και δύο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας – μία στη Νταματούρου, την πρωτεύουσα της πολιτείας, και μία στο αρχηγείο του στρατού στο Μαϊντουγκούρι – δήλωσαν ότι από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 στρατιώτες και 14 αστυνομικοί. Η πηγή στη Νταματούρου επεσήμανε ότι στην πραγματικότητα ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί 17 στρατιώτες.

Η πολιτεία Γιόμπε έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ. Στο μεταξύ οι αρχές του Καμερούν ανακοίνωσαν σήμερα ότι παρέταξαν περίπου 1.000 στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα στα σύνορα με τη Νιγηρία σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η στρατιωτική παρουσία της χώρας για να αντιμετωπιστεί η απειλή της Μπόκο Χαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης