Τραυματίες και αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία

Τραυματίες και αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία
Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε περισσότερες από 10 κατοικίες στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, και πολλοί άνθρωποι αγνοούνται, ενώ άλλοι έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές της νορβηγικής περιοχής.

Ένας υπεύθυνος των ομάδων πρώτων βοηθειών έκανε λόγο για τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά που νοσηλεύονται. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Η χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή γύρω στις 12.00 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όσες κατοικίες ήταν χτισμένες σε μεγαλύτερο υψόμετρο παρασύρθηκαν από το χιόνι για τουλάχιστον 20 μέτρα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η Κίνε Μπάκελι περιέγραψε πως η ίδια πρόλαβε να διαφύγει από το παράθυρο του σπιτιού της.

«Επικρατεί το απόλυτο χάος εδώ» υπογράμμισε η γυναίκα.

Με τη βοήθεια φτυαριών, ομάδες διάσωσης, αστυνομικοί και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να απομακρύνουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τους όγκους του χιονιού και να ξεθάψουν τα σπίτια, με την ελπίδα να εντοπίσουν ζωντανούς τους αγνοουμένους, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσχερείς από χθες και οι νορβηγικές Αρχές είχαν απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς ανέμεναν ότι θυελλώδεις άνεμοι που θα έφθαναν έως και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα θα σάρωναν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015, 16:36