Οι πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το βράδυ της Τετάρτης από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ στη Βρετανία διακόπηκαν προσωρινά, με απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, εν μέσω ανησυχιών ότι «εκρηκτικός μηχανισμός» ευθύνεται για τη συντριβή του ρωσικού Airbus A321 στο Σινά.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, όλες οι πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από το τουριστικό θέρετρο θα καθυστερήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική κυβέρνηση τόνισε πάντως ότι ενώ συνεχίζεται η έρευνα «δεν μπορεί να πει κατηγορηματικά» ποια ήταν η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους που παρέσυρε στον θάνατο 224 ανθρώπους.

«Όμως, καθώς έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες, ανησυχούμε ότι το αεροπλάνο μπορεί να καταρρίφθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Για προληπτικούς λόγους, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν απόψε για το Σαρμ ελ-Σέιχ θα καθυστερήσουν, ώστε να δοθεί χρόνος σε μια ομάδα Βρετανών εμπειρογνωμόνων, που βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν για το αιγυπτιακό θέρετρο, να εξετάσει τα μέτρα ασφαλείας στο τοπικό αεροδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη, οι ρωσικές υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας απέρριψαν ως βιαστική κάθε εκτίμηση για τα αίτια της πολύνεκρης συντριβής πάνω από το Σινά, όμως, ελλείψει στοιχείων, τα σενάρια κάθε είδους οργιάζουν.

Μάλιστα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος έφτασε στο σημείο να απορρίψει ως «προπαγάνδα» τα περί κατάρριψης από τζιχαντιστές.

Διαβάστε επίσηςΤο μαύρο κουτί «δείχνει» έκρηξη στον κινητήρα του ρωσικού αεροσκάφους
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015, 16:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης