Σε κέντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος υψηλού επιπέδου τουρισμού μετατρέπεται η πανέμορφη Ιθάκη μετά την απόφαση Κροίσων ομογενών να επενδύσουν στο νησί του Οδυσσέα και να κατασκευάσουν μία από τις μεγαλύτερες έξι αστέρων ξενοδοχειακές μονάδες στον κόσμο.

Ήδη την περιοχή του μαγευτικού νησιού που έχει αγοραστεί από Ελληνοαυστραλούς επιχειρηματίες -οι οποίοι έχουν καθυστερήσει την έναρξη των εργασιών, λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας- έχουν επισκεφτεί μεγιστάνες του πλούτου, κορυφαίοι σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και λαμπερά πρόσωπα παγκόσμιας φήμης. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς να έχουν ήδη προγραμματίσει τις αγορές υπερπολυτελών κατοικιών στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η περιοχή είναι εντελώς ανεκμετάλλευτη, ενώ οι εκτάσεις που έχουν ήδη αγοραστεί και ξεπερνούν τα 1.600 στρέμματα βρίσκονται στην κτηματική περιφέρεια του δήμου Ιθάκης του νομού Κεφαλληνίας, ενώ καλύπτουν τις θέσεις «Στενό», «Προφήτης Ηλίας», «Δίστομη», «Χοντρή Πούντα», «Γερονικόλα Ράχη», «Γιαννάκου», «Αναβρυτικές», «Νεροκλειδιά», «Πέρα Πηγάδι». Σύμφωνα λοιπόν και με τον χάρτη του νησιού, το εξάστερο resort θα καλύψει όλο αυτό το σημείο του νησιού, το οποίο βρίσκεται αμέσως μετά την περιοχή Καμίνια και λίγο πριν από τον Μαραθιά.

Από τους celebrities που έχουν ήδη κλείσει βίλα είναι και η «ιέρεια της ποπ» Μαντόνα που επισκέφθηκε το νησί για να δει -εκτός από την ομορφιά του- το σημείο που σε λίγα χρόνια θα μετατραπεί στο ησυχαστήριό της. Ανάμεσα στους υποψηφίους βρίσκονται μεγάλα ονόματα του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού λόμπι, διάσημοι και βραβευμένοι με Όσκαρ χολιγουντιανοί σταρ, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής του κόσμου, αλλά και πολλοί Κροίσοι Ελληνοαυστραλοί, με κάποιους να έχουν καταγωγή από την Ιθάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης