Σήμερα, 18 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε πανευρωπαϊκή εκδήλωση με θέμα τη φιλική επικοινωνία όλων των Ευρωπαίων πολιτών, τίτλο «EUROPE on the IONOSPHERE» («Η Ευρώπη στην Ιονόσφαιρα») και κεντρικό μήνυμα «Let’s Get Closer» («Ας έρθουμε πιο κοντά»).

Αυτό επετεύχθη με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση ασυρμάτων βραχέων κυμάτων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε κεντρικές πλατείες των πρωτευουσών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω της Ιονόσφαιρας και ειδικών κεραιών όλοι οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε μια αξέχαστη εμπειρία, επικοινωνώντας με όλες τις προαναφερόμενες πλατείες και αντίστοιχες ομάδες ατόμων σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημείο όπου εγκαταστάθηκε ο ελληνικός ασύρματος είναι η πλατεία Συντάγματος, ενώ στεγάστηκε στην ειδική κατασκευή που επιμελήθηκε η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Δείτε τον χαιρετισμό της εκδήλωσης από πολιτικούς, ευρωβουλευτές, καθηγητές του Πολυτεχνείου και φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό:

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, στηρίχθηκε δε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με συμμετοχή φοιτητών από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς και φοιτητών και καθηγητών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και βρέθηκε στο σημείο της εκδήλωσης:

Kάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης