Εκατοντάδες επιστολές ραδιοερασιτεχνών εστάλησαν από αδειούχους ραδιοερασιτέχνες στον κ. Νίκο Παππά  προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για «την προσπάθεια του ΜΑΥΡΟΥ που πέφτει στο Hobby μας με εύσχημο τρόπο, όπως θεωρούν όλοι οι ραδιοερασιτέχνες»…

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο λινκ http://www.opengov.gr είναι το επίμαχο άρθρο της διαβούλευσης.
Στη σελίδα http://www.opengov.gr/ υπάρχουν τα καυστικά σχόλια των ραδιοερασιτεχνών κατά του σχεδίου νόμου…

ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

Συγκέντρωση Υπογραφών για την εξαίρεση των ραδιοερασιτεχνών στο link: https://secure.avaaz.org/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι συντάκτες του σχεδίου νόμου ότι στις δύσκολες στιγμές εμείς αναλαμβάνουμε τις επικοινωνίες μεταξύ των υπηρεσιών. Παραδείγματα πάρα πολλά αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

Ο συνάδελφος ραδιοερασιτέχνης SV1ACI έστειλε επιστολή “φωτιά” στον κ. Νίκο Παππά. Στο link http://sv1ahh.blogspot.com διαβάστε την επιστολή του.

——————————————————————————————————-
Υπουργική Απόφαση 38200/1136, ΦΕΚ1969/2-9-2011

Άρθρο 17

1. Σε περιπτώσεις υπολειτουργίας των δημοσίων τηλεπικοινωνιακών δικτύων λόγω εκτάκτου ανάγκης (θεομηνίες, πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές κλπ) οι ραδιοερασιτέχνικοι σταθμοί χρησιμοποιούνται για να παράσχουν ΑΔΑ: 4Α8Π1-Δ64 27096 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) επικοινωνιακή βοήθεια. Οι ανταποκρίσεις έκτακτης ανάγκης έχουν προτεραιότητα έναντι των λοιπών.

 2. Οι σταθμοί ραδιοερασιτέχνη που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας χρησιμοποιούνται για την παροχή ραδιοεπικοινωνιακής συνδρομής από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όπως η Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα κ.λ.π. στις ανωτέρω περιπτώσεις. Τους σταθμούς χειρίζονται αποκλειστικά οι κάτοχοι των ενταγμένων ραδιοερασιτεχνικών σταθμών.

 Άρθρο 18, παράγραφος 1.
« Όλοι οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να ενταχθούν στα Μητρώα Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μετά από έγκριση της αίτησής τους, είτε ως Ειδικευμένοι Εθελοντές Ραδιοερασιτέχνες είτε μέσω των ενταγμένων στα μητρώα συλλόγων ραδιοερασιτεχνών».
——————————————————————————————————-

Συμπέρασμα από το site των υπογραφών:

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, αποκλείονται αυτόματα από το ραδιοερασιτεχνισμό όλοι όσοι διαμένουν σε πολυκατοικία, μια και αποκλείεται να υπάρξει 100% συμφωνία με τους άλλους ενοίκους για κάτι τέτοιο. Στις περισσότερες πολυκατοικίες δε μπορεί να υπάρξει συμφωνία για στοιχειώδη πράγματα που αφορούν όλους, όπως θέρμανση και συντήρηση.

Κάθε ραδιοερασιτέχνης είθισται να έχει τουλάχιστον 2-3 κεραίες για διαφορετικές μπάντες και συνθήκες, τις οποίες αλλάζει αρκετές φορές μέσα στο χρόνο. Με οποιοδήποτε τέλος αδειοδότησης κάτι τέτοιο θα ήταν οικονομικά απαγορευτικό.

Ακόμα και αν υπήρχαν τα χρήματα για πολλαπλές αδειοδοτήσεις, είναι πρακτικά αδύνατο να αντεπεξέλθει οποιοσδήποτε αρμόδιος φορέας σε τέτοιο φόρτο εργασίας, η αναμονή θα γίνει τεράστια, παγώνοντας την εγκατάσταση κάθε κεραίας.

Διαβάστε ακόμα: Οργισμένη επιστολή ραδιοερασιτεχνών στον Νίκο Παππά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης