Νέα δεδομένα φέρνει η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, η οποία υπεγράφη από το αρμόδιο υπουργείο και θα τεθεί σύντομα προς συζήτηση στη Βουλή.

Η ρύθμιση προβλέπει -μεταξύ άλλων- καταβολή των τελών με τον μήνα, ενώ προσδιορίζονται και τα χρηματικά ποσά που πρέπει να καταβληθούν ανάλογα με το χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα δεδομένα φέρνει η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, η οποία υπεγράφη από το αρμόδιο υπουργείο και θα τεθεί σύντομα προς συζήτηση στη ΒουλήΑναλυτικά προβλέπονται τα εξής:

– για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός (1) μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας

– για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016, συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Βάσει της ρύθμισης, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εντός του τρέχοντος έτους για πόσο χρονικό διάστημα επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους. Ακολούθως, θα καταβάλλουν και το αντίστοιχο αντίτιμο τελών κυκλοφορίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ωθήσει τους οδηγούς που έχουν σε ακινησία τα οχήματά τους να προβούν σε άρση της, καταβάλλοντας έστω και το ελάχιστο αντίτιμο.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, το οικονομικό επιτελείο ανησυχεί για ενδεχόμενο νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Έτσι αποφάσισε να παράσχει πληθώρα διευκολύνσεων στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και φορτηγών, προκειμένου να… γεμίσουν τα ταμεία.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης