Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες, ανατρέποντας μάλιστα το θετικό ενδοσυνεδριακό τους πρόσημο, καθώς η αγορά επηρεάστηκε αφενός από τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα και αφετέρου από την πτώση του ενεργειακού κλάδου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,42% στις 17.890,36 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,20% στις 5.112,19 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,30% στις 2.102,31 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, η Humana ενισχύθηκε κατά 7%, αν και ενδοσυνεδριακά διεκόπη για λίγα λεπτά η διαπραγμάτευσή της λόγω έντονης μεταβλητότητας, μετά τα δημοσιεύματα ότι η Aetna βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτησή της. Η Aetna κέρδισε 4%.

Επίσης, η Eli Lilly σημείωσε κέρδη 3%, μετά την αναβάθμισή της από την Bank of America Merrill Lynch σε «buy» από «neutral» προηγουμένως, με αφορμή τις εκτιμήσεις για αύξηση των κερδών από συγκεκριμένα φάρμακα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο 0,9% σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Μάιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι ετών. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά 0,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, κατά 3 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, στις 271.000, την εβδομάδα από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουνίου. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφώνονταν στις 274 χιλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης