Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Επικαιροποιημένο περίγραμμα προτάσεων, κατέθεσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε εν όψει ΔΕΘ, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, αναφορικά με θέματα προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών, βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και προσέλκυσης επενδύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΓΣΕΒΕΕ, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, Γιώργο Καββαθά, τον Γεν. Γραμματέα, Γιώργο Κουράση και τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Ασμάτογλου.

Η Συνομοσπονδία, επεσήμανε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα πρέπει να υπάρξουν στους τομείς της φορολογικής πολιτικής, του ασφαλιστικού συστήματος (πχ ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός – ρύθμιση των οφειλών στο π. ΟΑΕΕ με πάγωμα των παλαιών οφειλών και καταβολή των τρεχόντων εισφορών), της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και εν γένει για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων (μέσω ειδικών εργαλείων χρηματοδότησης), της ενίσχυσης των διαρθρωτικών πολιτικών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (διαδοχή, μεταβίβαση, πρόληψη πτώχευσης).

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΒΕΕ, υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξη του στον ιδιωτικό τομέα και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης. Επιπλέον, ανέδειξε το πρόβλημα της υπερφορολόγησης και της βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, ενώ δεσμεύθηκε για την προώθηση ενός ρεαλιστικού και βιώσιμου σχεδίου μεταρρυθμίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης