Πολύ κοντά στην πώληση του ξενοδοχείου Hilton βρίσκεται ιδιοκτήτρια Alpha bank μέσω της θυγατρικής της Ιονική Ξενοδοχειακή. Στις 19:00 εξέπνευσε η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών και ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε, κυρίως από την πλευρά του τουρκικού ομίλου Dogus και του ομίλου ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Πηγές εκτιμούν πως θα κινηθεί κάτω από την περιοχή των 170 εκατ. ευρώ, ενώ στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης είχε μπει και ο επιχειρηματίας Γιάννης Δασκαλαντωνάκης από κοινού με το αμερικανικό fund Lone Star.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία για την πώληση της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτριας του Χίλτον, από την Alpha Bank, η οποία κατέχει το 97,3% της εταιρείας, ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ η Citigroup Global Markets (“Citi”) είχε οριστεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη διαδικασία. Στις 11 Μαρτίου πάνω από 30 ήταν οι ενδιαφερόμενοι που παρέλαβαν φάκελο από τη Citigroup Global Markets, με την αξία του να αποτιμάται στα 170 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν από την Alpha bank εάν όχι αργά σήμερα το βράδυ, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της πώλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης