Πιέσεις από την τρόικα δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών κ. Πάνος Τσακλόγλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Euro Working Group (Eurogroup σε επίπεδο συνεργατών υπουργών Οικονομικών) στο οποίο συμμετείχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Δευτέρα που ξεκινούν εκ νέου οι διαβουλεύσεις, η τρόικα ενδέχεται να απορρίψει κατηγορίες διαρθρωτικών περικοπών σε τομείς όπως η Υγεία και η Διοικητική Μεταρρύθμιση και να χρειαστεί απαιτήσει επιπλέον οριζόντιες περικοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσακλόγλου ενημέρωσε αμέσως για τις αντιρρήσεις της τρόικας τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος με τη σειρά του έκρουσε «τον κώδωνα του κινδύνου» στον πρωθυπουργό, με τον οποίο συναντήθηκε χθες το βράδυ για πάνω από δύο ώρες.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν φέρεται να άσκησε αφόρητη πίεση στον κ. Τσακλόγλου, εκφράζοντας την δυσπιστία του για την αποδοτικότητα που έχουν τα μέτρα στους ανωτέρω τομείς.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, επισήμανε την απόλυτη αναποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η ελληνική πλευρά στην εφαρμογή ανάλογων εξαγγελιών στο παρελθόν και ζήτησε να γίνουν οι 15.000 απολύσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τομέα της Υγείας η τρόικα ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών για τη συγχώνευση νοσοκομείων, ενώ φαίνεται δύσπιστη ως προς την αποδοτικότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Έτσι λοιπόν, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο από τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών να κληθεί να αναζητήσει εναλλακτικά μέτρα για ορισμένες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης