«Η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεκινήσει την επιστροφή της στις κεφαλαιαγορές του χρόνου, εάν συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε συνέδριο του Economist στη Λευκωσία με τίτλο «Europe in peril, Cyprus in play».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Έχουμε βοηθήσει πέντε χώρες κατά τη διάρκεια της κρίσης: την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο. Τέσσερις από αυτές είναι πλέον success stories» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.
Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, διαβεβαίωσε ότι «δουλεύει καλά». «Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε ό,τι έχουμε συμφωνήσει» συμπλήρωσε.
Κάνοντας ειδική μνεία στη μεγέθυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, εξήγησε ότι η κατά κεφαλήν αύξηση του ΑΕΠ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τo ΑΕΠ των ΗΠΑ, όπως ακριβώς συνέβαινε και πριν από το 2009.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Ρέγκλινγκ προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης και στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ όσον αφορά στο Brexit σημείωσε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στη διαχείριση των επιπτώσεών του.
 
Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης