Την πλήρη διαγραφή του χρέους της Ελλάδας, ώστε να πάψει να αποσταθεροποιεί τις αγορές, προτείνει στέλεχος της Royal Bank of Scotland.

Μάλιστα και άλλοι τραπεζίτες προτείνουν τη διαγραφή χρέους ως μοναδική λύση. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής διαχείρισης διαθεσίμων της Royal Bank of Scotland, Moorad Choudhry, δήλωσε: «Τα πράγματα είναι απλά. Μια είναι η λύση για την Ελλάδα. Η πλήρης διαγραφή του ελληνικού χρέους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς ο χρόνος των αποφάσεων της τρόϊκας μειώνεται, πολλαπλασιάζονται οι φωνές στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα που συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο για την επίλυση της κρίσης χρέους.

«Η Ευρωζώνη βρίσκεται ακόμη στα… μισά του δρόμου όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος. Από τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την άρση του αδιεξόδου έχουν ληφθεί μόλις τα μισά», σχολιάζει με έκδηλη ανησυχία στέλεχος της ολλανδικής ABN Amro Bank και προειδοποιεί ότι: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προκαλεί τριγμούς στις αγορές». «Εάν η Ευρωζώνη επιθυμεί τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί, να ακυρωθεί. Είναι τόσο απλό…» υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Το ΔΝΤ αναμένει τη βούληση των Ευρωπαίων για την επίλυση της ελληνικής κρίσης» διαμηνύει από την πλευρά του ο Marcus Ashworth, κορυφαίο στέλεχος της Espirito Santo Investment Bank, εστιάζοντας στην κρισιμότητα της διαμάχης μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας, όσον αφορά στο μείζον θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Aννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης