Μια τεράστια επιτυχία σημείωσε χθες το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας. Μπορεί στον χώρο του Διαστήματος να μην έχει κάνει τα «άλματα» της Ρωσίας και των Η.Π.Α., ωστόσο στον τομέα των Ωκεανών φαίνεται να τα πηγαίνει περίφημα καθώς μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι έχει στην κατοχή της ένα από τα πιο υπερσύγχρονα βαθυσκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Jiaolong», που έχει πάρει το όνομά του από έναν μυθικό δράκο, κατάφερε να φθάσει σε βάθος 5.057 μ. κάτω από τη θάλασσα στη διάρκεια επιχείρησης στο βορειανατολικό τμήμα του Ειρηνικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ωκεανογραφίας της Κίνας.

Αν και σχεδόν 1.500 μ. λιγότερα από το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης που κατέχει το ιαπωνικό Shinkai 6500 (6.527 μ., Αύγουστος 1989) οι Κινέζοι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι μέσα στο 2012 θα έχουν καταφέρει να φθάσουν τα 7.000 μ.. «Εφόσον ο στόχος επιτευχθεί τότε το Πεκίνο θα διαθέτει ένα βαθυσκάφος το οποίο θα μπορεί να προσεγγίσει το 70% των Ωκεανών παγκοσμίως», επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου Ξινουά.

Τα τελευταία χρόνια η Κίνα έχει αυξήσει τα κεφάλαια στον τομέα της Ωκεανολογίας σε μια προσπάθεια να αναπτύξει σύγχρονα συστήματα εξερεύνησης των βυθών καθώς η θάλασσα της Νότιας Κίνας, διαφιλονικούμενη περιοχή με το Βιετνάμ και τις Ινδονησία, Μαλαισία, Φιλιππίνες και Ταιβάν, θεωρείται ότι είναι πλούσια σε πετρέλαιο.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης