Δικαστικά αποφάσισε να κινηθεί το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, εναντίον του καθηγητή υγιεινής του τμήματος ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για τις παραλίες της Αχαΐας αλλά και για την υπόθεση της «ΑΜΙΑΝΤΙΤ».

Ο καθηγητής αμφισβητεί τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ για την καθαρότητα των νερών κολύμβησης αλλά και για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον τοξικό αμίαντο στην παραλία του Δρεπάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ:

«ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεκτικά, ο καθηγητής Βανταράκης με περίσσιο θράσος, κατηγορεί το ΠΑΚΟΕ για ανευθυνότητα στις μετρήσεις του.

Εμείς απαντάμε

1. Πριν δύο χρόνια σε τηλεοπτικό διάλογο με τον καθηγητή Βανταράκη, είχε αποδεχθεί τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ και μάλιστα είχε τονίσει τον ετεροχρονισμό των μετρήσεων του Υπουργείου.
2. Σήμερα, δίχως να αντιπαραθέτει στοιχεία, δηλώνει με την κάλυψη της ιδιότητας του ως καθηγητής, υγιεινής μάλιστα, ότι οι θάλασσες σε τέσσερα (4) σημεία της Αχαΐας είναι πεντακάθαρες.
3. Δίχως στοιχεία για την «ΑΜΙΑΝΤΙΤ» αναφέρει ότι ο αμίαντος εκεί, δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Εμείς δηλώνουμε, προκαλούμε και προσκαλούμε τον όποιο Βανταράκη

1. Να παραθέσει μετρήσεις δικές του ή Παν/κών εργαστηρίων τα οποία την ίδια στιγμή, να είναι αντίθετες με αυτές που ενυπόγραφα δημοσιεύει το ΠΑΚΟΕ
2. Ζητάμε άμεσα παρουσία εισαγγελέα να γίνουν ταυτόχρονες δειγματοληψίες, ώστε να αποδειχθεί η ελαφρότητα των δηλώσεων του Βανταράκη
3. Για τις δηλώσεις του Βανταράκη σε βάρος του ΠΑΚΟΕ, φορέας που ασχολείται 37 χρόνια με την ποιότητα παραμέτρων του περιβάλλοντος το ΠΑΚΟΕ έχει ήδη προχωρήσει δικαστικά καταθέτοντας μήνυση και αγωγή σε βάρος του λασπολόγου Βανταράκη, για να αποδείξει τα λεγόμενά του.
Εμείς, κύριε Καθηγητή, υπογράφουμε όλα όσα παραθέτουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ανακοίνωση σου. Αίσχος, γιατί η Δημόσια Υγεία δεν είναι τηλεοπτικό σόου. »

»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης