Αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση είναι οι υπάλληλοι και οι επισκέπτες τουριστικού θερέτρου στη Ν. Αφρική. Ένας ιπποπόταμος βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης μέσα σε μια από τις πισίνες του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Monate Conservation Lodger», βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ, αρνούμενος να εγκαταλείψει τη… δροσιά και την άνεση που του προσφέρει η συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Όπως ήταν φυσικό, από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η παρουσία του στον χώρο, σήμανε συναγερμός στις τοπικές Αρχές και στο σημείο έσπευσε ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχέδιο διάσωσης με τη χρήση γερανού

Όπως μετέδωσε το Associated Press, αναμένεται να στηθεί σήμερα, Παρασκευή, μια επιχείρηση διάσωσης του ιπποπόταμου, με τη χρήση ειδικού γερανού.

Αρχικά, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου θα απομακρύνουν με προσοχή το νερό και στη συνέχεια ομάδα κτηνιάτρων θα δέσει με ιμάντες το άγριο ζώο, για να μπορέσουν να το βγάλουν από τον χώρο όπου έχει παγιδευτεί. Η πισίνα έχει βάθος σχεδόν 2,5 μέτρα και δεν έχει κανένα σημείο όπου να μπορεί να πατήσει ο ιπποπόταμος, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή του, όταν αρχίσει να εξαντλείται από το κολύμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει μόνος του» εξήγησε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του θερέτρου, Ράμπι Φερέιρα.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας για την Πρόληψη της Κακοποίησης Άγριων Ζώων τόνισε ότι ο ιπποπόταμος είναι πιθανό να απομακρύνθηκε από το κοπάδι του μετά τη γέννηση ενός νέου μέλους.

Το «Monate Conservation Lodger» είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, ο οποίος επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στους επισκέπτες του να δουν διάφορα άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Πρίγκιπας Χάρι… ένας πυγμαίος ιπποπόταμος
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012, 04:00

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης