Περίπου 15.000 κροκόδειλοι κατάφεραν να δραπετεύσουν από ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο βόρειο τμήμα της Ν. Αφρικής, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της φάρμας αναγκάστηκε να ανοίξει τις πύλες των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη μαζική συσσώρευση υδάτων εντός αυτών, εξέλιξη που θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, ωστόσο μόλις την Πέμπτη είδε το φως της δημοσιότητας μέσω δημοσιευμάτων σε τοπικές εφημερίδες. Η «Rakwena Crocodile Farm» αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, περίπου 15 χλμ. από τη μικρή πόλη Πόντντριφ κοντά στα σύνορα με την Μποτσουάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί από τους κροκόδειλους έχουν ήδη βρεθεί και οδηγηθεί πίσω στη φάρμα, ωστόσο μεγάλος παραμένει ο αριθμός αυτών που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Associated Press, εκτιμάται ότι περίπου 7.500 βρίσκονται ακόμα στο φυσικό τους περιβάλλον, με περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις τοπικέ Αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Οι πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την επαρχία Λιμπόπο ευθύνονται για τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων.

«Γέμισε» κροκόδειλους ο ποταμός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, όπως εξήγησε ο Zane Langman, γαμπρός του ιδιοκτήτη της φάρμας, είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ν. Αφρικής παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση στις εμφανίσεις κροκοδείλων.

«Ο Λιμπόπο έχει “γεμίσει” κροκόδειλους. Συνήθως ήταν πολύ λίγοι, ωστόσο τώρα υπάρχουν πολλοί. Προσπαθούμε να τους πιάσουμε, καθώς λαμβάνουμε συνεχώς αναφορές για νέες εμφανίσεις. Άκουσα μάλιστα πως κροκόδειλοι παρουσιάστηκαν στο χωριό Μουσίνα (περίπου 120 χλμ.) μέσα σ’ ένα γήπεδο του ράγκμπι», πρόσθεσε.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι την ώρα που προσπάθησε να απομακρύνει με βάρκα φίλους του, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σ’ ένα πλημμυρισμένο σπίτι, παρατήρησε την ύπαρξη κροκοδείλων. «Οι κροκόδειλοι κολυμπούσαν γύρω τους. Δόξα το Θεό που είναι όλοι τους ζωντανοί», επεσήμανε επίσης.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των κροκοδείλων συμμετέχουν δυνάμεις του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, την ίδια στιγμή που οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει χιλιάδες κατοίκους και στη Μοζαμβίκη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:
Φρίκη: Κροκόδειλος έφαγε 10χρονο κορίτσι, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012, 01:57

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης