ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ με τίτλο «Photo Book Summer 2017»

Ο Διαγωνισμός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Η εταιρεία με την επωνυμία «Δ.&Ι. ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε.» που εδρεύει στο Π. Φάληρο, οδό Ζεφύρου, αριθμός 44 εφεξής αποκαλούμενη η «Εταιρεία», ανέθεσε στην εταιρία ZOYGLA G.R. A.E., εφεξής αποκαλούμενη «Διαχειριστής» τη διοργάνωση Διαγωνισμού Φωτογραφίας με τίτλο «Photo Book Summer 2017» (εφεξής καλούμενο χάριν συντομίας «ο Διαγωνισμός»).

Δικαίωμα Συμμετοχής

  • Στον Διαγωνισμό που θα ακολουθήσει μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εξαιρούνται του δικαιώματος συμμετοχής οι εργαζόμενοι στον «Διαχειριστή» και στις θυγατρικές ή/και συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες, καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς όλων των παραπάνω έως β’ βαθμού.
  • Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό θεωρείται έγκυρη εφόσον περιλαμβάνει από τρεις (3) έως πέντε (5) φωτογραφίες συνολικού όγκου 3.072 kB.
  • Τα προσωπικά στοιχεία που θα δηλώνονται στα οικεία πεδία της φόρμας συμμετοχής, θα πρέπει να ανταποκρίνονται στον δικαιούχο-δημιουργό της φωτογραφίας.
  • Λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας έλεγχου της αυθεντικότητας και των πνευματικών δικαιωμάτων χρήσης της κάθε φωτογραφίας, τόσο από την Εταιρεία, όσο και από τον Διαχειριστή, την ευθύνη απέναντι στο Νόμο ή άλλους διεκδικητές, έχει αποκλειστικά ο διαγωνιζόμενος που υπέβαλε τη φωτογραφία, ενώ τόσο η Εταιρεία όσο και ο Διαχειριστής δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη απέναντι στο Νόμο ή άλλα Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα.
  • Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό, εφόσον βραβευτούν, θα πρέπει να παρουσιάσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που να πιστοποιούν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους με την οποία συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, καθώς και τα πρωτότυπα αρχεία των φωτογραφιών που έχουν υποβάλλει στον διαγωνισμό.

Υποβολή Συμμετοχής

  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό αναρτώντας τις φωτογραφίες τους μέσω της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής στο www.zougla.gr και συγκεκριμένα στη σελίδα http://www.zougla.gr/photobook/submit κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος από Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 00.00 έως και τη Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 και ώρα 23.59 ώρα Ελλάδας.

Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό σημαίνει πλήρη αποδοχή των όρων του παρόντος διαγωνισμού όπως περιγράφονται στο παρόν:
  • Οι ενδιαφερόμενοι για κάθε συμμετοχή τους, που αφορά την υποβολή φωτογραφιών στο φωτογραφικό Διαγωνισμό, θα πρέπει να εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία (Τίτλος*, Κείμενο*, Ονοματεπώνυμο*, email*,Τηλέφωνο, Διεύθυνση social media – Τα πεδία με το * είναι υποχρεωτικά ), να αναρτήσουν τις φωτογραφίες με τις οποίες θα συμμετέχουν στον Διαγωνισμό. Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν τίτλο και σύντομη περιγραφή στα ελληνικά.
  • Έγκυρες θεωρούνται οι συμμετοχές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εικαστικού και τεχνικού ελέγχου και ανάρτησης στην εφαρμογή από τον Διαχειριστή, εφόσον έχουν συμπληρωθεί σωστά και πλήρως όλα τα σχετικά πεδία. Σε περίπτωση δε ανηλίκου προϋποτίθεται η ύπαρξη γονικής συναίνεσης, σε διαφορετική περίπτωση η Εταιρία, μετά τον σχετικό έλεγχο του Διαχειριστή, θα δικαιούται να προβεί σε ακύρωση της συμμετοχής.
  • Σε περίπτωση που εμφανίζονται πρόσωπα «τρίτων» ανθρώπων, την ευθύνη της δημοσιοποίησης τους την έχει αποκλειστικά ο διαγωνιζόμενος που υπέβαλε τη φωτογραφία, ενώ τόσο η Εταιρεία όσο και ο Διαχειριστής δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη απέναντι στο Νόμο ή τα πρόσωπα που έχουν δημοσιευθεί.
  • ΔΕΝ ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΑΙ υποβολή φωτογραφιών ανηλίκων παιδιών εκτός και αν υπάρχει η έγκριση του ενηλίκου κηδεμόνα τους, η οποία πρέπει να προσκομιστεί εγγράφως στην κριτική επιτροπή στην περίπτωση που βραβευτεί η φωτογραφία. Την καθολική ευθύνη γι’ αυτό φέρει αποκλειστικά ο διαγωνιζόμενος, ενώ τόσο η Εταιρεία όσο και ο Διαχειριστής δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη απέναντι στο Νόμο ή τα πρόσωπα που έχουν δημοσιευθεί.
  • Κάθε φωτογραφία που υποβάλλεται στον Διαγωνισμό, δημοσιοποιείται στην σελίδα του Διαγωνισμού στο www.zougla.gr έπειτα από έγκριση του Διαχειριστή εφόσον εκπληρώνει τους όρους του διαγωνισμού. Κάθε έγκυρη συμμετοχή στον Διαγωνισμό επιβεβαιώνεται από την ανάρτηση των φωτογραφιών στη σελίδα του Διαγωνισμού.
  • Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό δεν προϋποθέτει την αγορά ή την χρήση οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού

  • Εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από τη λήξη κάθε 15νθημερης περιόδου του διαγωνισμού, θα ανακοινώνεται το όνομα και η φωτογραφία του νικητή της περιόδου αυτής.
  • Μετά την παρέλευση 15 ημερών από την ανακοίνωση των Νικητών, κάθε νικητής που δεν έχει ανταποκριθεί στην επικοινωνία μας (μέσω email ή/και τηλεφωνικά) αντικαθίσταται αυτοδίκαια από τον πρώτο στη σειρά από τους αναπληρωματικούς νικητές.
  • Το όνομα του καθενός από τους πέντε (5) συνολικά νικητές μαζί με τις βραβευμένες φωτογραφίες θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του www.zougla.gr και στην ειδική σελίδα http://www.zougla.gr/photobook/ContestSummer2017/Winners/main ενώ θα δημοσιεύονται και στο Facebook στη σελίδα https://www.facebook.com/www.zougla.gr/
  • Η παραλαβή των δώρων από τον φωτογραφικό διαγωνισμό, θα γίνεται από τα γραφεία του zougla.gr που εδρεύει στη Νέα Κηφισιά, οδός Πηγών 35 και Ερυμάνθου Τ.Κ. 145 64, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Κριτική επιτροπή

Η επιλογή των νικητών θα γίνει από ομάδα ειδικών που θα αποτελείται από τους:
  • Ευθύμιο Τριανταφυλλόπουλο – Δημοσιογράφο
  • Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο – Φωτογράφο / Σκηνοθέτη 
  • Νίκο Χριστοφάκη – Φωτογράφο / Ρεπόρτερ 
  • Μιχάλη Βασιλειάδη – Multimedia Specialist

Πνευματικά δικαιώματα – Δικαιώματα χρήσης

  • Οι φωτογραφίες που θα υποβάλλονται στον Διαγωνισμό θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και κύριας και αποκλειστικής κυριότητας των δημιουργών, απαλλαγμένες από δικαιώματα πάσης φύσεως τρίτων.
  • Με την αποστολή της φωτογραφίας ή των φωτογραφιών του, κάθε συμμετέχων/ουσα διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους, ωστόσο εκχωρούν στον Διαχειριστή το δικαίωμα δημοσίευσης, χρήσης, αναπαραγωγής και προβολής τους.
  • Δεν επιτρέπεται η εμπορική χρήση της φωτογραφίας από τον δημιουργό, χωρίς την άδεια του Διαχειριστή, σε περίπτωση που η φωτογραφία έχει ληφθεί σε χώρους ή υπό συνθήκες, όπου απαιτείται σχετική άδεια.

Προϋποθέσεις φωτογράφησης

  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει πάντα να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση με τη φωτογραφική τους δραστηριότητα να διακινδυνεύουν την ασφάλειά τους ή την ασφάλεια τρίτων.
  • Φωτογραφίες που έχουν, διαφημιστικό χαρακτήρα, υβριστικό ή άλλο περιεχόμενο που καταφανώς προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα γενικά υποστηρίζει διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε ατόμου ή ομάδας «λόγω φυλετικής ή εθελοντικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού» (Ν.3304/2005) θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό.
  • Ο Διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού του αποστολέα σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης των όρων του παρόντος καθώς επίσης και το δικαίωμα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους συμμετέχοντες προς επαλήθευση των ατομικών τους στοιχείων.
  • Στο κεντρικό λογισμικό σύστημα του Διαχειριστή θα τηρείται αρχείο που θα επιβεβαιώνει την εγκυρότητα ή ακυρότητα κάθε συμμετοχής.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

  • Τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων που θα ζητούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις τόσο του Ελληνικού Δικαίου ( Ν. 2472 / 1997, Π.δ. 207 / 1998. Π.δ. 79 / 2000 και αρ. 8 Ν. 2819 / 2000), όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου (Οδ. 95/46/ΕΚ και Οδ. 97/66/ΕΚ) για την έγκυρη συμμετοχή στον Διαγωνισμό είναι: Τίτλος*, Κείμενο*, Ονοματεπώνυμο*, email* ως υποχρεωτικά καθώς και ως προαιρετικά Τηλέφωνο επικοινωνίας και Διεύθυνση social media.
  • Η υλοποίηση του Διαγωνισμού απαιτεί τη δημιουργία αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα το οποίο θα συμπεριλαμβάνει το Ονοματεπώνυμο*, email*, Τηλέφωνο επικοινωνίας και Διεύθυνση social media των συμμετεχόντων. Γι αυτόν τον λόγο η συμμετοχή στον Διαγωνισμό συνεπάγεται την παροχή της ρητής και ανεπιφύλακτης συγκατάθεσης κάθε Συμμετέχοντα προς την Εταιρεία και τον Διαχειριστή, προκειμένου ο τελευταίος να καταχωρήσει το ονοματεπώνυμό του και τα λοιπά ζητηθέντα στοιχεία σε αρχείο που θα δημιουργηθεί κατά την έννοια του Ν. 2472/1997, όπως ισχύει, του Ν. 2774/1999 και τις Αποφάσεις και Οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
  • Σκοπός της τήρησης του αρχείου αυτού είναι η διενέργεια του Διαγωνισμού και ειδικότερα η ταυτοποίηση των συμμετεχόντων (επιβεβαίωση στοιχείων) και η ταυτοποίηση των νικητών. Τα δεδομένα των συμμετεχόντων θα διατηρηθούν για χρονικό διάστημα ενός έτους.
  • Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί εγγράφως στον Διαχειριστή και να ασκήσει τα δικαιώματά του περί ενημέρωσης, πρόσβασης στο αρχείο προσωπικών δεδομένων και μεταβολής/διαγραφής των ανωτέρω στοιχείων κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στα άρθρα 11-13 του ν. 2472/97 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Σε ότι αφορά στην τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων, ο Διαχειριστής θα προβεί, εφόσον απαιτείται, σε κάθε απαραίτητη γνωστοποίηση προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Διάφορα

  • Ο Διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει, ανακαλέσει, παρατείνει ή μειώσει τη διάρκεια του Διαγωνισμού, καθώς και να μεταβάλλει τους όρους και τις ημερομηνίες συμμετοχής ή/ και να ματαιώσει το Διαγωνισμό κατά την κρίση του και χωρίς να θεμελιώνεται οποιαδήποτε αξίωση των συμμετεχόντων από αυτούς τους λόγους ούτε έναντι της Εταιρείας ούτε έναντι του Διαχειριστή. Ο τελευταίος θα ανακοινώσει κάθε τέτοια τροποποίηση των όρων στον ιστότοπο του διαγωνισμού http://www.zougla.gr/photobook/article/contestsummer2017. Ο Διαχειριστής διατηρεί επίσης το δικαίωμα αποκλεισμού φωτογραφιών από τη διαδικασία αν κρίνει ότι δεν πληρούνται οι προαναφερθέντες όροι ή δεν σχετίζονται θεματολογικά με τον τίτλο του διαγωνισμού.
  • Κατά τη διάρκεια συμμετοχής του κοινού, τόσο ο Διαχειριστής όσο και η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, να προβαίνει σε διάφορες προωθητικές ενέργειες προς τους συμμετέχοντες.
  • Οι αναλυτικοί όροι συμμετοχής του Διαγωνισμού έχουν κατατεθεί στην Συμβολαιογράφο Αθηνών, ΙΩΑΝΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ (ΑΦΜ 115735563 Δ.Ο.Υ Α΄ Αθηνών) επί της οδού Πανεπιστημίου 59 & Μπενάκη 5, ΤΚ. 105 64 Αθήνα, ενώ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα http://www.zougla.gr/photobook/article/oroi-symmetoxis-photobook-2017 το αργότερο μέχρι την ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού.
  • Κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει σε σχέση με τον Διαγωνισμό θα επιλύεται αποκλειστικά από τα Δικαστήρια των Αθηνών και σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο και του παρόντες αναλυτικούς όρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης