Τις πύλες του άνοιξε στις 20.00 το βράδυ το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σε μια σεμνή και λιτή τελετή.

Την πόρτα του Μεγάρου πέρασαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, οι κύριοι Κατρούγκαλος, Κουίκ, Λυκουρέζος, Κουρουμπλής, Αθανασίου, Καραμανλής, Σαμαράς, Σιούφας, Παπαδήμος, Μεϊμαράκης, Τραγάκης, Μανιάτης, Παπαγγελόπουλος, Κουμουτσάκος, Στουρνάρας, Ζουράρις, Καμμένος, Χριστοδουλάκης, Ευθυμίου καθώς και οι κυρίες Γεροβασίλη, Χριστοδουλοπούλου, Τζάκρη, Φωτίου, Κατσέλη, Κουντουρά, Χρυσοβελώνη κα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια έφτασε στον χώρο της δεξίωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλος.
Κατά την προσέλευσή του έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου και αμέσως μετά χαιρέτισε τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η δεξίωση πραγματοποιείται και πάλι φέτος, αλλά έχει σεμνό και λιτό χαρακτήρα, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πραγματοποιείτο λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις και την εκδήλωση



Το πρωί ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, ο οποίος βασανίστηκε σκληρά από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το κρατητήριο «ΕΑΤ-ΕΣΑ» και ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείου της Aντιδικτατορικής Δημοκρατικής Aντίστασης, όπου εκτίθενται διάφορα ντοκουμέντα της εποχής και προσωπικά αντικείμενα αγωνιστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης