Νέο δημοσίευμα για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών φιλοξενεί η γερμανική Bild. Στο άρθρο αναφέρεται πως η κυβέρνηση «προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα» ενώ ο αρθρογράφος διερωτάται: «Είναι ένα θέμα που έχει κλείσει εδώ και καιρό;».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι γεγονός «ότι από χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες συζητείται ανοιχτά μια επέκταση της βοήθειας προς την Αθήνα. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για 30 δισ. ευρώ ή και περισσότερα, τα οποία θα χρειαστεί η Αθήνα το καλοκαίρι, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άρθρο συνεχίζει: «Ο χριστιανοδημοκράτης Norbert Brackmann είπε στη Bild: Φυσικά και εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές για την Ελλάδα. Σε αυτές συγκαταλέγεται τόσο ένα Grexit όσο και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές: «Προϋπόθεση για ένα τρίτο πακέτο είναι η Αθήνα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Στη συνέχεια, και έπειτα από την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 2,7 δισ. ευρώ του 2ου πακέτου διάσωσης, ένα τρίτο πακέτο θα μπορούσε να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης