«Όταν ο Βαρουφάκης προειδοποίησε τους ομολόγους του στο Eurogroup να μην εξακολουθήσουν να πιέζουν τόσο πολύ την Αθήνα ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ, Πίτερ Κάζιμιρ αντέδρασε έντονα. Τον κατηγόρησε ότι σπαταλάει πολύτιμο χρόνο… Είχαν απηυδήσει τον ακαδημαϊκό τρόπο ομιλίας του και από την παταγώδη αποτυχία του να τηρήσει τις δεσμεύσεις του».

Κάπως έτσι το πρακτορείο Bloomberg περιγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To παράδειγμα του Σλοβάκου ΥΠΟΙΚ, Πίτερ Κάζιμιρ ακολούθησαν και άλλοι ομόλογοί του συνεχίζει το Bloomberg, το οποίο στη συνέχεια αναφέρεται στην επόμενη ημέρα και στις δηλώσεις του Ισπανός ΥΠΟΙΚ Λουίς Ντε Γκίντος, ο οποίος περιέγραψε το κλίμα ως εξής: «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Το αίσθημα ανάμεσα στους 18 ήταν ακριβώς το ίδιο. Δεν υπήρξε καμία παρέκκλιση».

Καμπή στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το Bloomberg παρατηρήθηκε όταν συζητήθηκε το θέμα των συντάξεων. «Τότε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ απείλησε να αποχωρήσει, αν οι δανειστές επέμεναν να τον πιέζουν», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

To οικονομικό πρακτορείο κάνει εκτενή αναφορά και στις «γκάφες» στις οποίες υπέπεσε ο κ. Βαρουφάκης και κάνει λόγο μεταξύ άλλων για την περιβόητη φωτογράφηση για το Paris Match και στη δημόσια προσβολή προς τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης