Στην αποκάλυψη ότι «δεν ήταν παρών ο εκπρόσωπος της Capital και πολλά από αυτά στα οποία αναφέρεται στο email δεν ειπώθηκαν στη συνάντηση», προέβη το διευθυντικό στέλεχος της Bank of America, Θάνος Βαμβακίδης, με αφορμή τον πόλεμο που ξέσπασε έπειτα από το μήνυμα του Joerg Sponer, ο οποίος χαρακτήρισε «ανέκδοτο» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βαμβακίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, τόνισε: «Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε σκοπό ο κ. Σταθάκης να εξηγήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ομάδα επενδυτών μας. Δεν είπε κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό», ενώ αναφερόμενος στο επίμαχο e-mail της αναφορικά με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λονδίνο είπε ότι στη δική τους συνάντηση «δεν ήταν παρών ο εκπρόσωπος της Capital και πολλά από αυτά στα οποία αναφέρεται στο email δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη συνάντηση, ο κ. Σταθάκης εξήγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό και στη συζήτηση υπήρχαν ερωτήσεις και γενικά οι επενδυτές τον ευχαρίστησαν για αυτή την παρουσίαση», πρόσθεσε.

Το άγνωστο και η αβεβαιότητα τρομάζουν τις αγορές και άρα, από αυτήν την άποψη, ήταν καλό που ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε μαζί μας για να εξηγήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αυτό είναι καλό για τις αγορές. Αυτό που τις απασχολεί είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τι θα γίνει μετά το review της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το ρίσκο που επηρεάζει τις αγορές αυτήν τη στιγμή και θα ήταν θετικό αν υπάρξει μία συμφωνία με την τρόικα πριν από τις γιορτές», κατέληξε ο κ. Βαμβακίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το e-mail «κατασκευασμένο από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης