Ένα email-φωτιά εστάλη από υψηλόβαθμο στέλεχος επενδυτικής εταιρείας που παρέστη στη συνάντηση επενδυτών με τους κ.κ. Σταθάκη και Μηλιό στο Λονδίνο.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα υπογράφει Joerg Sponer του fund Capital, ο οποίος χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας επίσης: «Όσοι βγήκαν από τις συναντήσεις (σ.σ. με τους κ.κ. Σταθάκη και Μηλιό) θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα», κι ότι τυχόν αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιφέρει φαινόμενα αντίστοιχα με τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο (Βank run, περιορισμούς στις καταθέσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν θα νόμιζε ότι βρισκόταν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο.

Στο επίμαχο mail αναφέρεται:

Οι θεμέλιοι λίθοι του προγράμματός τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση με την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, φαγητού, στέγης, υγειονομικής περίθαλψης σε όσους έχουν ανάγκη

* Αύξηση μισθών για όλους με κατώτατο μηνιαίο μισθό τα 750 ευρώ (με επιστροφή στους 14 μισθούς) και 750 ευρώ (για 13 μήνες) για τους συνταξιούχους. Η πρόσληψη χιλιάδων υπαλλήλων σε κυβερνητικές θέσεις στο δημόσιο.

* Πρωτογενές πλεόνασμα 1% με πάταξη της παραοικονομίας, κανένας φόρος στα ακίνητα (κόστος 2 δισ. ευρώ), περικοπή όλων των φόρων κατά 20%, εκτός των υψηλών εισοδημάτων (κόστος 2 δισ. ευρώ), όλα θα πληρωθούν από τα 70 δισ. των απλήρωτων φόρων.

* Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

Ποιος είναι ο Joerg Sponer

Ο Joerg Sponer είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και συνάντηθηκε και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Capital Group Companies, του παγκόσμιο αμερικανικού κολοσσού που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο άνω του 1,3 τρισ. δολαρίων.

Η Capital Group Companies έχει εμπειρία άνω των 50 ετών στις επενδύσεις και υπηρεσίες σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.

Ο κ. Joerg Sponer εδρεύει στη Βρετανία και το 2011 μπήκε στη λίστα με τα «TopGun Επενδυτικά Μυαλά» για την Ευρώπη, όπως αναδείχθηκαν από αναλυτές για λογαριασμό της Brendan Wood International.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης