«Ύποπτη και άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα» δράση τουρκικών παρακρατικών οργανώσεων που εδρεύουν στη Θράκη καταγγέλλει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τομεάρχης Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Εκτός από την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Κουίκ ζητεί και την επέμβαση του ΣΔΟΕ για τα «στελέχη – φερετζέ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, της Άγκυρας, καθώς, όπως λέει «οι μειονοτικοί Σύλλογοι που προπαγανδίζουν τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων την αυτονόμηση τμήματος της Ελληνικής Επικράτειας, κινούνται με έναν πακτωλό χρημάτων, τα οποία δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση από τις επίσημες (βιτρίνα) επαγγελματικές ενασχολήσεις τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απευθύνει τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον υπουργό Εξωτερικών:

1. Ποια είναι η αποτρεπτική πολιτική που προτίθεστε να υιοθετήσετε απέναντι σε μειονοτικούς συλλόγους με απροσδιόριστες πηγές χρηματοδοτήσεως, οι οποίοι έχουν ως στόχο την πλήρη αποδόμηση της Ελληνικής (και όχι Δυτικής, όπως εσφαλμένα αναφέρεται) Θράκης;

2. Ποια εθνική στρατηγική θα υιοθετηθεί απέναντι σε συλλόγους όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων» Δυτικής Θράκης (ABTTF) και ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) που προπαγανδίζουν τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων την αυτονόμηση τμήματος της Ελληνικής Επικράτειας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Θα ζητήσετε από τον Υπουργό Οικονομικών να δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ να κάνει επιτέλους ελέγχους σε στελέχη των Συλλόγων αυτών, που κινούνται με έναν πακτωλό χρημάτων τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις επίσημες (βιτρίνα) επαγγελματικές ενασχολήσεις τους; Όπως και στα οικονομικά των συγκεκριμένων Συλλόγων;.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης