Την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη αποφάσισε σήμερα η ολομέλεια της Βουλής.

Η άρση της ασυλίας πραγματοποιείται μετά τις αποκαλύψεις του Κίτρινου Τύπου στις 28 Ιουνίου του 2012, όπου ο Οδυσσέας Βουδούρης καταγγέλλεται για ιατρικό λάθος που οδήγησε στον θάνατο ασθενούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην εκπομπή ο Αλέξανδρος Φλούδας, στις 2 Ιουνίου του 2009 η σύζυγός του Μαρία Πουλιάνου, εισήχθη στο νοσοκομείο «Νέο Αθήναιον» και υπεβλήθη σε λαπαροσκοπική εγχείριση με την μέθοδο sleeve στο στομάχι, προκειμένου να επιτευχθεί η σμίκρυνση του οργάνου, ώστε να χάσει βάρος και να αδυνατίσει.

Την εγχείρηση ανέλαβε ο ιατρός Οδυσσέας Βουδούρης (βουλευτής της ΔΗΜΑΡ), με βοηθό του τον Νικόλαο Κουτσογούλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ και 5ος αντιπρόεδρος της Βουλής) ήταν διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας της συγκεκριμένης κλινικής.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία οι χειρουργοί, δεν έραψαν στεγανά την τομή που είχαν δημιουργήσει για τις ανάγκες της εγχείρησης στο στομάχι της, ενώ παράλληλα δεν παρακολούθησαν την πορεία της τομής για να βεβαιωθούν ότι είχε αποκατασταθεί και να της επιτρέψουν την έξοδό της από την κλινική με αποτέλεσμα τον θάνατο της ασθενούς.

Στις 31 Μαΐου του 2012, ο κ. Φλούδας με επιστολή του προς την Βουλή των Ελλήνων και αποδέκτη τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρει το περιστατικό. Παράλληλα στο συγκεκριμένο έγγραφο καταγγέλλει ότι για την εγχείρηση της γυναίκας του ο Οδυσσέας Βουδούρης εισέπραξε 2.500 ευρώ αρχικά και 1000 ευρώ στη συνέχεια χωρίς να κόψει καμία σχετική απόδειξη.

Ο «Κίτρινος Τύπος» είχε επικοινωνήσει τότε με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Βουδούρη προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το θέμα που έχει προκύψει.
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αικατερίνη Αντωνίου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Κατηγορούμενοι, ο Οδυσσέας Βουδούρης (χειρούργος, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ), ο Νικόλαος Κουτσογούλας (χειρούργος) και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (ιατρός, εντατικολόγος, πνευμονολόγος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία).

Κατηγορούνται και οι τρεις ως υπαίτιοι του ότι στην Αθήνα στις 8 Ιουνίου του 2009 από αμέλεια επέφεραν τον θάνατο άλλου.

Διαβάστε επίσης: H ασυλία στο σκαμνί, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012, 03:33

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης