Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα παρουσιάσει σήμερα νέες προτάσεις για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο πρωινές δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη «περιθώρια διαπραγμάτευσης» ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, και ανακοίνωσε την παρουσίαση νέων προτάσεων από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Κομισιόν «θα παρουσιάσει τις προτάσεις του το μεσημέρι. Ο Γιούνκερ θα παρουσιάσει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί, εύχομαι όλοι να δεσμευθούν σε αυτόν τον δρόμο του συμβιβασμού», δήλωσε ο Μοσκοβισί στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να συνομιλούμε» επέμεινε ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζοντας ότι «η πόρτα παραμένει ανοικτή σε διαπραγματεύσεις».

Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, η Αθήνα βρισκόταν σε απόσταση «λίγων εκατοστών» από μία συμφωνία με τους, όταν διακόπηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης