Του Φώτη Τριάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στις (εκλογικές) του δόξες, ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε «μετρήσει» πάνω από 10 επίδοξους διαδόχους για την ηγεσία του Κινήματος. Στη Νέα Δημοκρατία του 2015 κοντεύουν να τους φτάσουν ή και να τους ξεπεράσουν.

Από τη στιγμή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε το σήμα να αρχίσει η κούρσα διαδοχής, αν και ο ίδιος δεν έχει δώσει ακόμη σινιάλο σχετικά με τις προθέσεις του, έχουν κατατεθεί δημοσίως οι εξής υποψηφιότητες για τον προεδρικό θώκο:

Πρώτος την ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα έχει την στήριξη της αδελφής του Ντόρας Μπακογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η υποψηφιότητα του οποίου «άναψε φωτιές». Κάποιοι ήγειραν ενστάσεις καθώς δεν είναι βουλευτής και ως εκ τούτου θα προεδρεύει του κόμματος εκτός Βουλής, μέχρι να στηθούν εκ νέου οι κάλπες – σε 4 χρόνια.

Από το περιβάλλον Μεϊμαράκη διοχετεύτηκε δυσαρέσκεια για την στάση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου τον οποίο κατηγορούν ότι στηρίζει ανοικτά την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Συνεργάτης του Ευ. Μεϊμαράκη επιβεβαίωνε τις κακές σχέσεις του με τον κ. Παπαμιμίκο σημειώνοντας πως «έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό». Πληροφορίες – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί – αναφέρουν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κ. Καραμανλή, ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να τον προέτρεψε να μην υποβάλει τελικά υποψηφιότητα.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω twitter την υποψηφιότητά του με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Μάκης Βορίδης δεν θα είναι ταυτοχρόνως υποψήφιος.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έχει δηλώσει προεκλογικά ότι θα είναι υποψήφιος και μέχρι στιγμής δεν έχει αποστεί από αυτή τη δήλωση.

Tην ερχόμενη Παρασκευή ολοκληρώνεται η διαδικασία για την κατάθεση των υποψηφίων προέδρων στη Νέα ΔημοκρατίαΕπίσης, δύο νέοι άνθρωποι, όχι «ηχηρά ονόματα» κατέθεσαν δημοσίως την πρόθεση να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος: Ο 33χρονος Σαράντος Ευσταθόπουλος από την Παλιά Κοκκινιά, σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται εδώ και 6 χρόνια στον χώρο του διαδικτύου, της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά επί θητείας Βασίλη Μιχαλολιάκου και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Ο δεύτερος είναι ένας 40χρονος, Βολιώτης, προγραμματιστής εφαρμογών, ο Ηλίας Ζαρκάδας. Υπήρξε υποψήφιος για Δήμαρχος Βόλου το 2014 και υποψήφιος με το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου «Τελεία» το 2015. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι πολιτικός και ότι είναι ένας απλός πολίτης.

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει ότι «μαζεύει υπογραφές και κατεβαίνει» στην Αθήνα, ενώ εν αναμονή τελούν στελέχη που έχουν ηγετικές φιλοδοξίες, όπως ο Νίκος Δένδιας και η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Όλα αυτά εν αναμονή των αποφάσεων του κ. Μεϊμαράκη με πληροφορίες να αναφέρουν ότι συζήτησε με τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος είναι θετικός για την υποψηφιότητά του. Ωστόσο, σε συνεργάτες του δηλώνει ότι θα λάβει τις αποφάσεις του με πολιτικά κριτήρια και θα τις ανακοινώσει όταν το κρίνει σκόπιμο.

Σε ένα τέτοιο κλίμα, αίσθηση προκάλεσε η «παρέμβαση» του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, στα εσωκομματικά της ΝΔ. Σε «τιτίβισμά» του στο twitter ο Π. Καμμένος μοιάζει να δείχνει ότι ξέρει πολλά από το παρασκήνιο της εσωκομματικής διαμάχης που θυμίζει «Game Of Thrones». «Α ρε Βαγγέλη ο ένας δελφίνος έδινε γραμμή Ποτάμι, ο πρώην έβαλε τον Λεβέντη στη Βουλή και ο Παπαμιχαήλ έβριζε από δύο μπλόκ (εννοεί blogs μάλλον) Πειραιά» έγραψε στην ανάρτηση-γρίφο.

Πολλά φαίνεται ότι θα κριθούν, πάντως, στην εσωκομματική κούρσα προς την ηγεσία της ΝΔ από την στάση που θα τηρήσει το καραμανλικό στρατόπεδο και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης