Με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε σε Ελλάδα και Γερμανία με το βίντεο που τον δείχνει να υψώνει το μεσαίο του δάκτυλο, μιλώντας το 2013 για τη Γερμανία, ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, επικαλέστηκε τη μαρτυρία του διοργανωτή του συνεδρίου, στο οποίο μιλούσε τότε, θέλοντας, με αυτόν τον τρόπο να δείξει τι πραγματικά συνέβη.

«Ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια;» γράφει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο πρώτο του tweet, το οποίο φιλοξενεί δημοσίευμα της FAZ, στην οποία υπάρχουν δηλώσεις του Σρέκο Χόρβατ για το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χόρβατ, ο οποίος διοργάνωσε το εν λόγω συνέδριο τον Μάιο του 2013, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό πρέπει να ειπωθεί μια για πάντα: Ο Βαρουφάκης δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλό του κατά των Γερμανών. Κατά την παρουσίασή του στο Ζάγκρεμπ μιλούσε για το Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ στους Γερμανούς φορολογούμενους.

Επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε χρεοκοπία κατά των ιδιωτών πιστωτών παρά να λάβει ένα τεράστιο δάνειο από τους εταίρους. Το δάχτυλο ήταν σε αυτό το πλαίσιο και μεταφέρθηκε σκόπιμα ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στράφηκε εναντίον της επιστροφής των χρεών στη Γερμανία και της έδειξε το δάχτυλο».

Σε δεύτερο τιτίβισμά του ο υπουργός Oικονομικών επισήμανε: «Και αυτό είναι το ‘αμοντάριστο’ βίντεο των αδίστακτων μέσων», παραθέτοντας το επίμαχο βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με βίντεο που δείχνει τον Βαρουφάκη να υψώνει το μεσαίο δάκτυλο
,
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015, 13:22

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης