Η ΝΔ, ως κυβέρνηση, θα καταργήσει το τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, από την 1/1/2013 και θα υπάρξει ένας φόρος ακινήτων, κλιμακούμενος, που θα προβλέπει την εξαίρεση της μικρής περιουσίας, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος για το φορολογικό.
Στην κριτική που ασκήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι η ΝΔ ψήφισε το τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, μόνο για τους προϋπολογισμούς του 2011 και του 2012, διότι αυτό ήταν αναπόφευκτο και πρόσθεσε πως από 1/1/2013 οι συμβολαιογράφοι θα ενημερώνουν ηλεκτρονικά.

Όπως είπε, η ΝΔ θα μειώσει από 23% σε 19% το ΦΠΑ στις αγοραπωλησίες ακινήτων και το φόρο στις μεταβιβάσεις από 10% σε 5-6%. Η ΝΔ θεωρεί ότι το αφορολόγητο πρέπει να είναι στις 12.000 ευρώ κι η ανώτερη κλίμακα φορολόγησης να είναι 30% κι η επιδίωξη της είναι η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ του 23% σε 19% και του 13% στο 9% με κατώτατο το 5%. Όλες οι θέσεις της ΝΔ για τη φορολογία θα συμπεριληφθούν στο εθνικό φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει τον προσεχή Ιούνιο.
Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «ανέκδοτο» το ενδεχόμενο να έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας δήλωση του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνο Καμμένο, παρατήρησε ότι «η πολιτική του ρητορεία ταυτίζεται με του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα» και τον κατηγόρησε ότι λέει «ανακρίβειες» και «μυθεύματα», που ο κόσμος τα καταλαβαίνει και «θα κάτσει η σκόνη του μέχρι τις εκλογές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης