Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Καταπέλτης στην κριτική του, για το σύνολο των ενεργειών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, στην τηλεόραση του Αντένα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν επιθυμώ να είμαι άλλος ένας πρωθυπουργός μνημονίων. Η διαπραγμάτευση έπρεπε να είχε κλείσει πριν ένα χρόνο. Τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά ασφυκτικά. Η κυβέρνηση συνειδητά και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης καθυστερούσε, για να καταλήξει ότι πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά τόσο για την αξιολόγηση όσο και για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Θεωρώ, πως ακόμη και η 20η Μαρτίου 2017, ως καταληκτική ημερομηνία, είναι επισφαλής».

Παράλληλα είπε: «Διεκδίκησα στο Βερολίνο να μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης»» και υπογράμμισε: «Το να μιλάει ο Πρωθυπουργός για αντιπατριωτική συμπεριφορά, είναι απαράδεκτο. Είναι ο ίδιος που ενθάρρυνε τους πολίτες να μην πληρώνουν».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τεκμηριωμένα και με σαφήνεια, δήλωσε: «Είναι δεδομένες οι μειώσεις στο αφορολόγητο και τις συντάξεις. Εφόσον υπάρξουν μέτρα που ξεπερνούν τα όρια του 3ου μνημονίου είναι σαφές πως μιλάμε για 4ο μνημόνιο, με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, που το φέρνει η κυβέρνηση από το παράθυρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει σε καμιά περίπτωση τα νέα σκληρά μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση. Αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτά, φέρνει ο κ. Τσίπρας».

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επέκρινε σκληρά την Κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα. Αλλά και οι δανειστές έχουν κάποιες υπερβολικές απαιτήσεις κι έχουν ευθύνη γι’ αυτό, όμως, οι απαιτήσεις «αυτές» υποδαυλίζονται από την αναξιοπιστία της κυβέρνησης».

Και συνεχίζοντας παρατήρησε: «Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση. Το αίτημα είναι ένα διαρκές αίτημα. Η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό. Πιστεύω αν είχαν διεξαχθεί πρόωρες εκλογές και υπήρξε αλλαγή στην διακυβέρνηση της χώρας, η διαπραγμάτευση μιας σοβαρής κυβέρνησης θα είχε επιφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ακόμα κι αν έχουμε αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, θα επιδιώξω συνεργασία με όλους και με ικανά πρόσωπα εκτός κομμάτων. Σ’ αυτήν την προσπάθεια δε χωράει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση θα κερδίσουμε. Η απλά αναλογική θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Ο εκλογικός νόμος θ’ αλλάξει» και ήταν απόλυτος: «Η Κυβέρνηση μας, θα είναι 100% προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».

«Θα γίνει μία εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο 3ο Μνημόνιο», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε: «Το μέλημά μου, είναι να πάει η Ελλάδα μπροστά. Να κάνουμε ξανά τους Έλληνες να τους δώσουμε να πιστέψουν στον εαυτό τους», είπε χαρακτηριστικά. «Θα ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα στηρίξουμε τις υγιείς δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα».
Ταυτόχρονα και εμμένοντας στην πάγια θέση του, ανέφερε: «Δεν κάνω πίσω στο θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Το Δημόσιο παραμένει ο μεγάλος ασθενής σήμερα που κρατάει πίσω τη χώρα» και μίλησε «για λίπος στο κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας έναν χρόνο από την ημέρα που εκλέχθηκε αρχηγός της γαλάζιας παράταξης, ο κ. Μητσοτάκης, είπε: «Σ’ ένα χρόνο κάναμε ριζοσπαστικές αλλαγές εντός της ΝΔ. Αποδείξαμε πως είμαστε έτοιμοι για τολμηρές αλλαγές και στο κράτος».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία θα κατέβει μόνη της στις εκλογές και ανέφερε πως θα υπάρχει δραστική ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Χρέος μου είναι να λέω στους πολίτες την αλήθεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης