Με ενστάσεις ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δική του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη, ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε μίζα 450.000 μάρκων από τη Siemens για την υπογραφή της σύμβασης του 1997 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Ένσταση μη νόμιμης παράστασης πολιτικής αγωγής από τον ΟΤΕ και το ελληνικό Δημόσιο υπέβαλε ο πρώην υπουργός, καθώς και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του που κάθονται στο εδώλιο μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελληνικό Δημόσιο ζητεί αποζημίωση 500 εκατ. ευρώ από τον Τάσο Μαντέλη και καθέναν από τους τέσσερις συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι φέρεται να τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση της μίζας, ενώ ο ΟΤΕ διεκδικεί συμβολικό ποσό 10 ευρώ, με επιφύλαξη διεκδίκησης μεγαλύτερου ποσού στα αστικά δικαστήρια.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υποστήριξαν πως ο ΟΤΕ δεν δικαιούται να παρίσταται, διότι δεν πλήρωσε το ποσό της μίζας, αλλά αυτό καταβλήθηκε από τη γερμανική Siemens, ενώ για το Δημόσιο ισχυρίστηκαν ότι πρέπει να απορριφθεί η παράσταση πολιτικής αγωγής του, γιατί οι κατηγορούμενοι δεν είναι υπάλληλοί του.

Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος πρότεινε να απορριφθούν οι ενστάσεις των κατηγορουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης