Το θέμα του χρέους θα τεθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του οργάνου, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας επίσης ότι δεν πρέπει να αναμένεται σήμερα κατάληξη.

«Όπωσδήποτε θα συζητήσουμε το χρέος. Θα συζητήσουμε το πότε, το εάν και το υπό ποιες συνθήκες. Θα είναι η πρώτη συζήτηση οπότε δεν περιμένω οριστικά αποτελέσματα» δήλωσε. Θα επιστρέψουμε αφού γίνει περισσότερη τεχνική δουλειά στο Eurogroup της 24ης Μαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση προσέθεσε ότι θα ακούσουμε από τους Θεσμούς τι έχει γίνει και ίσως αποτελέσει τη βάση για την επόμενη δόση. «Είναι εφικτό να έχουμε εκταμίευση την επόμενη εβδομάδα-εβδομάδες».

Δείτε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ:

Για το προληπτικό πακέτο συμπλήρωσε ότι πρέπει να τεθεί σε ισχύ αν ο προϋπολογισμός αποκλίνει από τους στόχους του προγράμματος. Η Ελλάδα είναι στο σωστό μονοπάτι, ελπίζω να μείνει στο σωστό μονοπάτι αλλά αν αποκλίνει κάποια μέτρα θα τεθούν αυτόματα σε εφαρμογή. Αυτό θα συζητήσουμε σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τις διαφωνίες Ε.Ε.-ΔΝΤ για το προληπτικό πακέτο είπε ότι η διαφορά αφορά κυρίως την απόδοση των μέτρων. Το ΔΝΤ είναι πιο προσεκτικό. Αν τελικά αποδειχτεί ότι έχει μπαίνει σε εφαρμογή το προληπτικό πακέτο.

«Το ΔΝΤ δεν έχει πει ότι το πακέτο δεν είναι αξιόπιστο», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να δούμε και τους Συνταγματικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης