Από τη μαρτυρική Βιάννο στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, που ουδέποτε τέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, θα γίνει από τον Μανώλη Γλέζο, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του κ. Γλέζου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι: «αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ελληνική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων. Είναι ισχυρό το χρέος και πολύ σύντομα η κυβέρνηση της Αριστεράς θα θέσει το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς είναι ένα αίτημα που αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Ο Μανώλης Γλέζος είναι το πρόσωπο το οποίο έχει τα «πατριωτικά χαρακτηριστικά» που αναζητούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ως «αντίβαρο» στις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν λόγω της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Η συμμετοχή του κ. Γλέζου στο ψηφοδέλτιο σημαίνει την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα. Η κίνηση αυτή επιφέρει νέα αλλαγή, καθώς η πρώτη επιλαχούσα για τη θέση του κ. Γλέζου στη Βουλή είναι η Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία ωστόσο είναι επίσης υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο. Σε περίπτωση που παραιτηθεί από την υποψηφιότητα, τότε η κα Παπαδημητρίου θα καταλάβει τη θέση του στο εθνικό Κοινοβούλιο. Σε διαφορετική περίπτωση, την κοινοβουλευτική θέση του κ. Γλέζου θα καταλάβει ο δεύτερος επιλαχών, ο οποίος είναι ο δημοσιογράφος  Μανώλης Κυπραίος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση Τσίπρα από τη Βιάννο της Κρήτης:

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «πάγωσε» η συζήτηση για τον καθηγητή και υποψήφιο ευρωβουλευτή Δημήτρη Χριστόπουλο, ο οποίος ξεσήκωσε αντιδράσεις με τις δηλώσεις του για τη μειονότητα της Θράκης. Το θέμα θα επανέλθει στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με την παρουσία και του κ. Τσίπρα, όπως επίσης και η ανακοίνωση ενός ακόμη ονόματος υποψηφίου, για να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης