Τη δυσαρέσκεια της ελληνικής Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, ύστερα από δήλωση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, εκ μέρους των «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ», χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική πλευρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυσαρέσκεια διατυπώθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την ίδια, όσο και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της η Γ.Γ. του πρωθυπουργού τονίζει: «Η δήλωση “Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ” που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».

Το δεύτερο μέτωπο για την κυβέρνηση αφορά στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ. Ήδη έχουν φανεί οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης να διαφοροποιηθεί από κεντρικές επιλογές προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα που ξεκαθάρισε ότι «τελειώνει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015, 15:35

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης