Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική, με σκοπό να δοθεί ώθηση στις σχέσεις με παραδοσιακά φιλικές χώρες της περιοχής, οι οποίες, αν και αποτελούν ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις, δεν έχουν σημαντικό όγκο εμπορίου με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει καθεστώς παρατηρητή στην Ένωση του Ειρηνικού (Pacific Alliance), μία από τις αποτελεσματικότερες προσπάθειες οικονομικής ολοκλήρωσης στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε ο ΑΝΥΠΕΞ ήταν το Μεξικό, όπου πραγματοποίησε, στις 25 και 26 Οκτωβρίου, παραγωγικές συναντήσεις με τους υφυπουργούς Εξωτερικών Carlos Alberto de Icaza Conzalez, Ενέργειας L. Berltran Rodriguez, Εμπορίου Juan Carlos Baker και Τουρισμού Maria Teresa Solis.

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε επίσης με την ομογένεια του Μεξικού και έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο UNAM για το μέλλον της Ευρώπης και τις σχετικές ελληνικές προτάσεις. Ανάλογη διάλεξη είχε δώσει και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, στην εκεί σύντομη παραμονή του, καθοδόν προς την Πόλη του Μεξικού.

Σήμερα, 27 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Κολομβία, απ’ όπου θα αναχωρήσει για την Κούβα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης