Νέα πυρά κατά της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Κύπρο εξαπέλυσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης.

«Η ελληνική κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες έκανε τα πάντα. Θα έλεγε κανείς ότι χαιρόταν να υπάρξει η πιο σκληρή, η πιο ταπεινωτική στάση του Eurogroup. Αναφέρομαι στις τοποθετήσεις των στελεχών των τριών κομμάτων και κυρίως στην επίσημη ένοχη στάση του κυρίου Στουρνάρα στο Eurogroup και τη στάση της κυβέρνησης, που δεν συμπαρατάχθηκε με την Κύπρο, αλλά με τους εκβιαστές του κυπριακού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε και στο γεγονός ότι κάποια κυβέρνηση, η κυπριακή εν προκειμένω, είπε το πρώτο «όχι» στις Βρυξέλλες, το οποίο χαρακτήρισε παρακαταθήκη για το μέλλον.

«Ούτως ή άλλως, είμαστε μπροστά σε δύο κακές αποφάσεις. Δεν θεωρώ ότι τα προβλήματα της Κύπρου θα ήταν λιγότερα, αν μέναμε στην αρχική απόφαση. Πολιτικά, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε ως εγγραφή είναι ότι υπήρξε – με τον τρόπο που υπήρξε, με τα μπρος πίσω – ένα “όχι” για πρώτη φορά από επίσημη κυβέρνηση της Ευρώπης. Αυτό είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον, γιατί, αν δεν υπάρξουν “όχι” απέναντι από τη βαθιά και πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, πολύ φοβάμαι ότι θα συζητάμε σε λίγο καιρό γιατί διαλύθηκε η Ευρώπη» τόνισε.

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης